Annonce
112

Voldtog sin hustru efter mange års ægteskab: Nu har landsretten taget stilling til sagen

Vestre Landsret kom til samme konklusion som byretten i sagen om den 59-årige mand, der sidste januar voldtog sin hustru efter en våd nat i byen. Foto: Morten Pedersen
En 59-årig mand fra Skals blev i efteråret dømt for en voldtægt af sin hustru gennem 34 år. Han ankede dommen til landsretten, som nu på ny har taget stilling til sagen.
Annonce

Skals: To år og seks måneders ubetinget fængsel.

Det var, hvad den nu 59-årige mand blev idømt, da han i oktober sidste år blev dømt for at have voldtaget sin hustru. Og den dom står stadig ved magt.

Efter dommen i efteråret ankede manden sagen til Vestre Landsret, fordi han ville pure frifindes. Landsretten tog for nylig på ny tog stilling til mandens sag, og den kom frem til samme resultat som byretten på den anden side af Randersvej.

Sagen drejer sig om, at den dømte efter en våd nat i byen voldtog sin hustru gennem 34 år i deres eget hjem i Skals. Da de var kommet hjem efter en tur på kroen, ville hustruen ikke have sex med sin mand, da han foreslog det.

Dernæst hev han hendes trusser ned, hvorefter han slog, sparkede og voldtog hende, selvom hun gjorde, hvad hun kunne for at sige fra og slippe fri af hans greb. Da han efterfølgende faldt i søvn, flygtede kvinden hen til en veninde i byen.

Voldtægten fandt sted 6. januar sidste år.

Annonce

Uenighed blandt dommerne

Da den 59-årige for nylig var for landsretten, blev begivenhedernes gang atter gennemgået - men manden, som i byretten fortalte, at han intet huskede fra episoden, havde ikke fået sin hukommelse på gled siden da.

I landsretten fortalte han, at han ikke kunne huske noget som helst fra tidsrummet imellem, at han og hustruen forlod kroen og indtil han vågnede dagen efter, og kvinden var taget afsted.

Kvinden vidnede også under sagen i Vestre Landsret, og hun fortalte blandt andet, at hendes mand af og til kan få voldsomme raserianfald, når han drikker alkohol, og at det gør hende utryg.

Da de tre dommere og de tre domsmænd skulle tage stilling til mandens straf, var de ikke alle helt enige.

Fem af dem mente, at kvinden afgav en troværdig forklaring, og de lagde vægt på, at hun allerede dagen efter voldtægten havde henvendt sig til veninde og sagt, at hun var blevet voldtaget og tæsket. Disse fem lagde i øvrigt også vægt på den retsmedicinske erklæring, som påviste kvindens skader.

Den sjette dommer mente derimod, at kvindens forklaring ikke var troværdig, og denne dommer stemte dermed for at frifinde manden.

Sagen blev dog afgjort efter stemmeflertal, så derfor står byrettens dom på to et halvt års ubetinget fængsel stadig ved magt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce