Annonce
Debat

Vibstock:  De mange, de få og Domkirkepladsen

oznor

Læserbrev: I torsdags gik jeg i dejligt vejr og glædede mig til at skulle stå for en sensommervandring om aftenen i Domkirkekvarteret. Det arrangement havde været annonceret i meget lang tid, både i avisen og i bibliotekets ”Bemærkedage.”

Stor var min overraskelse, da jeg om eftermiddagen lige ville gå turen igennem. Domkirkepladsen var plastret til med afspærringer, interimistiske toiletter, forbudsskilte, stativer og elektrisk grej af forskellig slags. Og der var gang i lydprøverne, som jeg vil tro nemt kunne høres på den anden side af søen og sikkert længere væk.

Væk var domkirkekvarterets fred og ro. Hele postyret skulle være der i tre dage, fik jeg at vide, og det hed noget så fjollet som Vibstock. Min sensommervandring måtte nødvendigvis aflyses. Hvordan skulle min stemme kunne hamle op med et teknisk forstærket brøl? Rent bortset fra, at det både ville være svært og absolut ikke kønt at vandre i kvarteret den aften.

Annonce

Domkirken måtte i øvrigt i sidste øjeblik flytte aftenens orgelkoncert til Sortebrødre Kirke, hvor man må håbe, de slap for den værste støj.

Hvem i alverden giver lov til at klaske en sådan grimhed ned på pladsen lige foran Domkirken? Og har man overhovedet spurgt, om der skulle være bryllup eller begravelse? Hvor nydeligt at se et brudepar komme ud fra kirken med toiletskurene på rad og række lige foran. Jeg synes nærmest det er uforskammet at stavle den slags op lige foran byens største seværdighed.

Selvom der ikke havde været annoncerede arrangementer i forvejen, burde det være udelukket at bruge Domkirkepladsen til den slags. Men desværre har jeg indtryk af, at det sker oftere og oftere. Det er hensynsløst over for de folk, der bor i kvarteret, og over for de ting, der foregår bl.a. i kirken.

Jeg forventer ikke, at nogen ansvarlige gider give mig en forklaring. De har deres på det tørre, for de repræsenterer jo ”de mange.” Hvad rager en lille flok kulturinteresserede på en tur i Domkirkekvarteret dem?

Og også mod de busfulde gæster, der dagligt kommer for bl.a. at besøge Domkirken. Sikke et syn, de risikerer at møde i kulturbyen Viborg. Hvorfor bruger man ikke kasernepladsen til den slags og ikke et så ikonisk sted som Gammeltorv?

Jeg forventer ikke, at nogen ansvarlige gider give mig en forklaring. De har deres på det tørre, for de repræsenterer jo ”de mange.” Hvad rager en lille flok kulturinteresserede på en tur i Domkirkekvarteret dem? Eller et orgelkoncertinteresseret publikum. De er jo bare ”de få.”

Engang tænkte jeg, at Gråbrødre Kloster kunne være et dejligt sted at nyde sit otium. Det tænker jeg ikke mere, for jeg besøgte stedet i torsdags.

Jeg synes faktisk, at de ansvarlige for tivoliseringen af Domkirkepladsen skulle skamme sig, selvom den slags ikke er på mode mere. Kulturudvalget kan da umuligt have været involveret i det, ellers burde de skifte navn øjeblikkeligt. Bliver det næste, at man vil flytte Domkirken, fordi den ligger i vejen for ”de mange?” Eller skal den bruges til bankospil eller hvorfor ikke spillekasino? Det vil da sikkert kunne samle flere end kirkegang, så hvorfor ikke. De mange har jo altid ret – dem er der nok også flest stemmer i.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Så er den sidste gerningsmand fra brutalt hjemmerøveri blevet dømt: Blodet dryppede ned på det tøj, som de var i gang med at stjæle

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

Julefrokost efter #Metoo: Derfor kommer jeg for første gang til at forlade festen klokken 22

Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Bjerringbro

Skovplan: Ingen planer om at sprænge træer i lokal skov væk

Viborg FF

Dårlig kvalitet i Vejle var en enlig svale - Viborg-træner har set spillerne reagere positivt efter skidt indsats

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Debat For abonnenter

Vi propper os med kemi hver eneste dag

Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Viborg For abonnenter

'Et flot stadion med forfærdeligt grimme farver': Endelig forvandles facaden på byens fodboldmekka

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Annonce