Annonce
Viborg

Wilbek: - Der må jo være penge nok

De 60 ansatte, som skal klare coronatests på skolerne, bliver næppe overbebyrdet med arbejde på mandag. Foto: Søren Palmelund
Borgmester Ulrik Wilbek undrer sig over, at han og 97 andre borgmestre forleden brugte en time på at tale med fire ministre om, hvordan man tester alle danske skolebørn to gange om ugen, når kun et klassetrin nu skal testes.

Viborgegnen: Viborg Kommune har ansat 60 mennesker til at stå for at teste kommunens skolebørn og skolernes ansatte for corona-virus. Tæller man hele dynen sammen ender man med cirka 10.000.

De 60 testere har første arbejdsdag ude på skolerne på mandag, men de bliver næppe overbebyrdet med arbejde, for imod i hvert fald borgmester Ulrik Wilbeks (V) forventning skal testerne kun stikke vatpinde i næserne på elever i niende klasse plus de ansatte, som må være på skolen.

- 98 borgmestre og fire ministre brugte forleden en time på udelukkende at tale om, hvordan vi får testet alle skoleelever og alle ansatte. Kommunerne har ansat folk ud fra denne forventning, og så viser det sig, at det kun er eleverne i folkeskolens ældste klasse, der skal testes, siger Ulrik Wilbek og føjer tørt til:

- Der må jo være penge nok i samfundet, når man har råd til at give folk løn for ikke at lave noget.

Viborg-borgmesteren ønsker ikke at forholde sig til, hvorvidt det er klogt eller uklogt fortsat at  holde skolernes mellemtrin og dele af overbygningen hjemme.

- Det har jeg ikke forudsætninger for at udtale mig om, siger Wilbek.

Til gengæld vil han gerne udtrykke sin tilfreds med, at butikslivet igen i et vist omgang får lov til at åbne igen.

- Det har vi jo efterlyst længe. Så det er rigtig godt. Jeg har lidt svært ved at se fornuften i den grænse på 5000 kvadratmeter, man har sat. I hvert fald ligger det fast, at det er meget konkurrenceforvridende, siger Ulrik Wilbek.

Formanden for den socialdemokratiske gruppe i Viborg Byråd, borgmesterkandidat Niels Dueholm, er tilfreds med, at by og egn igen kan begynde at ånde, men han havde dog gerne set, at hans partifæller i regeringen havde været lidt mere gavmilde.

- Jeg hilser som udgangspunkt genåbningsplanen velkommen, men havde håbet på, at mere kom med. Nu må vi afvente og se smitteudviklingen i de næste par uger, og så håbe at den holder sig i ro, siger han og føjer til:

- Især vil jeg fremhæve, at der lempes på udendørsrestriktionerne, så blandt andet sportsaktiviteter kan komme i gang – ikke mindst til glæde for børn og unge. Også dele af detailhandlen genåbnes, hvilket er glædeligt. Endelig kan vi lokalt glæde os over, at skolernes ældste klasser kommer tilbage til dagligdagen – om end i begrænset omfang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce