Annonce
Debat

Wilbek: En underlig socialdemokratisk udmelding

Fredag, den 23. november 2018 Ulrik Wilbek Foto: Morten Dueholm

Læserbrev: Da det samlede byråd begyndte at arbejde med en model, der skulle bringe borgeren mere i centrum og stoppe søjletænkningen i kommunen, var medlemmerne af den socialdemokratiske gruppe meget aktive, og de stemte da også for at erstatte søjletænkning og politikker med en model, der efterfølgende blev navngivet "Sammenhængsmodellen".

Også i det efterfølgende arbejde i udvalgene har medlemmerne af den socialdemokratiske byrådsgruppe været konstruktive. Mange socialdemokrater har kontinuerligt henvist til modellen i byrådssalen, når vi har arbejdet tværfagligt.

Medarbejderne på og udenfor rådhuset er ved at få sammenhæng ind under huden, og vi har set talrige eksempler på, at forvaltningerne har arbejdet på tværs til stor glæde for borgerne.

Annonce

Nu har S så fundet ud af, at det slet ikke virker. Borgerne har ikke fået det bedre, postulerer Mette Nielsen og Eva Pinnerup her i avisen.

Det var Sørens. Vi tror nu nok, at f.eks borgerne på Ellekonebakken har nydt rigtig godt af de fokuserede tværgående indsatser, der er lavet. Indsatser der nu også munder ud i en vanvittig spændende plan for området, som boligselskabet Sct Jørgen står bag.

Og hvad med hele den kommunale ungeindsats, hvor både beskæftigelse, børn og unge og socialudvalget har været inde over, og hvor de unge nu har én indgang til området og et overordnet mål i stedet flere indgange og flere parallelle mål? Et projekt hvor vi samtidig har forsøgt at fjerne generne ved overgang fra barn til voksen, når man bliver 18 år gammel.

For ikke at glemme projektet “grønne sammen”, som er et tværgående initiativ, der udbreder viden om bæredygtig og grøn omstilling for 13.400 børn og unge i Viborg Kommune!


Vi tror nu nok, at f.eks borgerne på Ellekonebakken har nydt rigtig godt af de fokuserede tværgående indsatser, der er lavet. Indsatser der nu også munder ud i en vanvittig spændende plan for området, som boligselskabet Sct Jørgen står bag.


Nu går vi så i gang med en tværgående og sammenhængende udviklingsindsats for Karup/Kølvrå.

Vi vil slutte af med at nævne de tværgående indsatser, der har været omkring bæredygtighed, fysisk aktivitet blandt borgerne, initiativer i forhold til ensomhed og nedbringelse af sygefravær.

Hvor var socialdemokraterne da alle disse tværgående initiativer blev iværksat? Jo, de var da med.

Nu har Socialdemokratiet i Viborg Kommune så åbenbart besluttet sig for, at sammenhængsmodellen slet ikke dur.

Hvor er det synd for medarbejderne i Viborg Kommune, der virkelig har været motiverede for arbejdet med modellen, hvis Socialdemokratiet kommer igennem med at fjerne modellen igen. Det kan da kun være medvirkende til at skabe politikerlede.

Det er ikke alle 7000 medarbejdere i Viborg Kommune, der på nuværende tidspunkt har været direkte involveret i modellen, men vi er godt på vej. Det er heller ikke alle borgere, der ved præcis, hvad modellen går ud på, men det er sådan set også lige meget, hvis bare indsatserne gør det bedre og nemmere at være borger i kommunen.

At stoppe nu vil være fuldstændig meningsløst.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Debat For abonnenter

Vær på vagt over for alle kampagner

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Et opgør mod ulighed og diskrimination

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Viborg For abonnenter

Se de voldsomme billeder: Massiv fiskedød i Sønder Mose

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Annonce