Annonce
Viborg

Wilbek fik den rigtige tale med til folkemøde

Ulrik Wilbek bød alle velkommen til folkemødet.
Sønæs er nu en gang så stor, som søer, damme, veje og græsplæner tillader det, og det er næsten for lidt. Seniorfolkemødet blev overstrømmet af besøgende.
Annonce

Viborg: Venligt flyttede de aktive bag Seniorfolkemødet 2019-udgaven fra torsdag til tirsdag i Snapsting-ugen. Mødet skal ikke komme på tværs af arrangementer "oppe i byen", mente arrangørerne af folkemødet.

Om det havde noget på sig, er svært at sige, men fast ligger det, at selv et Telt 1 på størrelse med Peterskirken i Rom måtte se sig fuldt besat af ældre, da Seniorfolkemødet anno 2019 åbnede først på eftermiddagen.

- Folk stod altså i kø for at komme ind, en halv time før vi åbnede, sagde en begejstret Svend Hein fra styregruppen bag mødet, inden Ulrik Wilbek gik på scenen for at åbne mødet.

Og borgmesteren har en travl uge, fortalte han. Han har skrevet taler tidligt og sent, fordi der har været bud efter ham til sankthans, Snapsting, dimissioner, og hvad har vi.

- Jo, jeg har fået den rigtige med, sagde Ulrik Wilbek til stor morskab for alle i det fyldte telt.

I sin tale kredsede Wilbek om, at et godt liv - herunder et seniorliv - blandt meget andet handler om at være til stede i nuet og ikke lade sig styre af flygtigheder på de sociale medier, og han opfordrede til, at debatter - herunder de, der senere skulle foregå ved folkemødet - i større grad kom til at handle om fakta og ikke så meget om mavefornemmelser.

- I søger netop sammen i dag, fordi I vil det, og fordi I vil give jer tid til fordybelse, sagde Ulrik Wilbek og føjede til:

- I dag vil I blive klogere.

Teltene på pladsen bød i løbet af eftermiddagen på mange foredrag, underholdning og debatter.

Et gigantisk telt var fyldt, da Seniorfolkemødet åbnede tirsdag klokken 14.
Annonce

Mange tilbud

Langs med Sønæsvej havde foreninger, organisationer, institutioner og private virksomheder stillet telte op, hvor de mange gæster kunne blive kloge på snart sagt hvad som helst.

Bare for at nævne et par eksempler, så handlede det om økonomien som ældre, den rette bolig, det sunde fritidsliv og livsstil i bred forstand.

Det sidste ved 73-årige Peder Korshøj noget om, for for cirka 10 måneder siden ændrede han i samarbejde med sygeplejerske Stig Ladefoged sit liv radikalt.

- Jeg lider af diabetes 2 og dermed også af de skavanker, denne sygdom medfører. Så blev jeg bekendt med, at Stig skulle holde et foredrag om plantebaseret kost, og det foredrag gik jeg til, fortalte Peder Korshøj.

Han traf en hurtigt valg.

- Jeg gik fuldt og helt ind i det fra dag et, og efter tre uger havde jeg tabt mig næsten syv kilo. Mit kolesteroltal var faldet, det samme var mit blodtryk, og min kropsalder var faldet fra 84 år til 80 år, sagde den nu 73-årige Peder Korshøj, der sammen med Stig Ladefoged havde stillet et telt op, hvorfra de fortalte om, hvad mere plantebaseret kost kan gøre ved livskvaliteten.

- Og det er ikke så lidt. Jeg har fået det bedre på stort set alle punkter, sagde Peder Korshøj og tilføjede:

- Jeg fornægter ikke noget.

Det gjorde de mange besøgende på mødet nu heller ikke. Der var indledningsvis stort kaffebord, og en middag ved 18-tiden kunne man mod betaling også få med.

I Peder Korshøjs øjne er hans egen historie et tydeligt eksempel på, at man godt som ældre kan ændre sin livsstil og bare få gode ting ud af det.

- Jeg siger det sådan: Jeg er ikke på kur, jeg spiser bare noget andet, end jeg tidligere gjorde i dagligdagen. Jeg spiser det, jeg vil. Jeg siger ikke nej til noget, når jeg er i byen. Jeg tager måske bare mindre kød og mere salat.

Annonce
Annonce
Viborg

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Annonce