Annonce
Viborg

Wilbek: Mange reaktioner - flest positive

Ulrik Wilbek står ved sin kritik af regeringens asylpolitik. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborgs borgmester står ved sin kritik af regeringens planer om at sende afviste asylansøgere til øen Lindholm.

Viborg: Som en person der er kendt i hele landet, må Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) leve med, at det vækker mere opsigt, når han udtaler sig, end hvis det er en ukendt borgmester Jensen, der siger noget.

Derfor er Wilbeks kritik af regeringens planer om at sende afviste asylansøgere, som ikke umiddelbart kan sendes hjem, til den ubeboede ø Lindholm ved Møn blevet flittigt citeret i pressen.

Og det har affødt mange reaktioner både på de sociale medier og ved opringninger til Ulrik Wilbek.

- Langt den overvejende del af reaktionerne har været positive. Men der har da også være enkelte negative reaktioner. Blandt andet er jeg blevet ringet op af en meget vred mand fra Aalborg, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger, at han står ved sin kritik af den del af regeringens politik, som han fremsatte, fordi han blev spurgt som en af landets Venstre-borgmestre.

- Jeg overvejer altid nøje, om jeg skal udtale mig om landspolitik. Det valgte jeg at gøre i dette tilfælde. Men derudover har jeg ikke flere kommentarer, siger Ulrik Wilbek, der ikke er blevet kontaktet af hverken ministre eller andre topfolk i regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Der var ingen tvivl hos drengens mor: - Det er ham, der har gjort det

Annonce