Annonce
Viborg

Wilbek: - Motorvej skal ses i det store billede

En midtjysk motorvej har først og fremmest til formål at aflaste E45, mener Ulrik Wilbek. Arkivfoto.
En motorvej mellem Viborg og Silkeborg vil være til gavn for de to byer, men en midtjysk motorvej skal ses i et større perspektiv, fremhæver Viborgs borgmester Ulrik Wilbek.

Viborg: Kom nu i gang med det samme. Anlæg en motorvej mellem Viborg og Silkeborg. Så kan en motorvej længere mod syd altid komme.

Det skriver Kim Dyrholm i dagens avis. Hans indlæg kan du læse på folkebladets debatsider.

- Hvis man ser helt isoleret på Viborgs og Silkeborgs interesser, så er det da meget fornuftigt, men en midtjysk motorvej fra Sønderup i nord til Haderslev i syd skal ses i et større perspektiv. Den skal aflaste E45 og sørge for at lede en del trafik uden om Vejlefjordbroen, siger Ulrik Wilbek - borgmester i Viborg.

Der vil altid være særinteresser, som han kalder det, og derfor forstår Ulrik Wilbek godt Kim Dyrholms argumenter - blandt andet argumentet om Silkeborgs tilknytning til sygehuset i Viborg.

- Finder landspolitikerne nu ud af, at vi slet ikke skal have en midtjysk motorvej, så vil den næstbedste løsning for Viborg da helt sikkert være at kæmpe for en motorvej mellem Viborg og Silkeborg, men der er vi ikke nu. For mig handler det om at finde de bedste overordnede løsning, siger Ulrik Wilbek.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce