Annonce
Bjerringbro

Endelig: Testcenter til Bjerringbro og Karup

Indtil nu har Bjerringbro-borgere skulle køre til Viborg, Randers eller et mobilt testcenter i Favrskov Kommune for at blive testet. Nu ser det ud til, ifølge borgmester Ulrik Wilbek,  at byen snart får sit eget testcenter. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det er blevet efterlyst i et stykke tid, men nu ser det ud til, at Bjerringbro får sit eget testcenter. Også Karup får et center.

Bjerringbro: Det har længe været et ønske hos mange borgere i Bjerringbro, at der skal være et testcenter i Viborg Kommunes næststørste by, og mandag meldte borgmester Ulrik Wilbek også ud - efter have været til borgmestermøde - at han påregner, at der etableres to nye testcentre i kommunen - nemlig i Bjerringbro og Karup.

Dette sker på baggrund af en forventning om, at samfundet langsom genåbnes allerede i næste uge, og at der fra 1. marts skal testes to gange ugentligt i Danmark.

- Her i Viborg Kommune vil der blive etableret to nye teststeder - et i Karup og et i Bjerringbro. Det bliver kommunens ansvar at teste på grundskolerne (fra 0.-10. klasse.) - også fri - og privatskoler, fortæller Ulrik Wilbek.

Annonce

Til gengæld bliver de mobile teststeder, som ikke har været den store succes, skåret kraftigt ned.


Her i Viborg Kommune vil der blive etableret to nye teststeder - et i Karup og et i Bjerringbro.

Ulrik Wilbek, borgmester


Det er onsdag, der kommer en udmelding om, hvad der skal åbnes - såvel regionalt som nationalt, men i ekspertgruppens forslag, som regeringen vil tage udgangspunkt i, står der, at man for landsdelene Vestjylland og Nordjylland, som Viborg Kommune falder ind under, anbefaler, at alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 procent fremmøde under forudsætning af test to gange om ugen.

Desuden må efterskoler genåbne med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

- Her i Region Midtjylland står vi godt, da vi er den region med lavest smitte. Specifikt for Viborg Kommune ligger vi på fjerde uge med et af de laveste smittetryk i landet, siger Ulrik Wilbek.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce