Annonce
Viborg

Wilbek: Venstre skal ikke redegøre for Socialdemokratiets svømmeplaner

Borgmester Ulrik Wilbek (V) kalder det en overreaktion, når der i byrådet tales om tillidsbrud. Arkivfoto: Morten Dueholm
Borgmester Ulrik Wilbek kalder det en overreaktion, når flere partier - særligt de konservative - taler om tillidsbrud efter sidste uges budgetforlig og forandrede svømmehalsplaner.

Viborg: Torsten Nielsen (K) kom i sidste uge med en længere svada, hvor han beskyldte borgmester Ulrik Wilbek (V) for tillidsbrud og arrogance. Årsagen var, at Wilbek i Torsten Nielsens øjne burde have fortalt forligspartierne bag det brede, kommunale budget om de fornyede planer for, hvor en kommende svømmehal skal placeres. Socialdemokratiet har nemlig "overgivet" sig og peger nu - ligesom Venstre længe har gjort - på idrætshøjskolen. Som et plaster på såret skal Houlkær have en idrætshal, mener Socialdemokratiet.

Dét vidste Wilbek, og både den konservative gruppeformand Torsten Nielsen, SF's ditto Kai O. Andersen samt Enhedslistens Robert Démeny var af den grund ude med riven, da de pludselig kunne læse om de dobbelte halplaner her i avisen kort tid inden, budgettet endeligt skulle underskrives.

Men Ulrik Wilbek nedtoner nu kritikken.

- Jeg mener, at det er en overreaktion, siger han således, og understreger:

- Der er ikke lavet nogen aftale imellem Socialdemokratiet og Venstre uden om de andre partier, og det er heller ikke noget, der skal med i det her budget.

Ifølge borgmesteren kom den socialdemokratiske duo Niels Dueholm (gruppeformand) og Mads Panny (kulturudvalgsformand) til ham sent onsdag aften og orienterede ham om partiets holdningsskift.

- De redegør for nogle planer om, at de nu syntes, det var fornuftigt, at svømmehallen bliver placeret ved idrætshøjskolen i stedet for, og så kunne man måske lave noget andet i Houlkær. Dertil svarer jeg og Venstre, at det vil vi gerne kigge på, men at der jo skal være et behov for sådan noget (en ny hal, red.), før vi vil være med, fortæller Ulrik Wilbek.

- Og der må jo så blive lavet en behovsanalyse, men det skal som altid køre igennem kultur- og fritidsudvalget, tilføjer han.

Med andre ord: Det har ikke været Wilbek eller Venstres opgave at orientere de øvrige partier om Socialdemokratiets planer, når disse ene og alene er Socialdemokratiets planer.

Det betyder så også, at Houlkær ikke er sikret en hal?

- Der er ikke nogen, der er sikre på noget, men vi vil da gerne kigge på det. Det skal bare gå ad de rigtige kanaler og igennem kultur- og fritidsudvalget, og hvis det er relevant, og der er et behov, så er vi da åbne for at kigge på det, siger Ulrik Wilbek.

Og når Torsten Nielsen er sur over ikke at blive ringet op af dig, hvad siger du så?

- Jeg har i går (søndag, red.) sendt en fuld redegørelse for det hele hele, og resten synes jeg ikke skal diskuteres i avisen. Det er bare noget imellem partierne eller imellem Torsten og mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Hansen, Busk, Flø eller... Hvem skal være Viborg FF's nye målmand?

Annonce