Annonce
Viborg

Wilbek: - Vi kan ikke gøre andet end at blive ved

Ulrik Wilbek tror på, at vi vil se en hurtigere lokal genåbning, hvis man i det jyske kan klemme smitten ned mere effektivt end hidtil. Arkivfoto: Morten Pedersen
Ulrik Wilbek er imponeret over, at det lokale smittetal er faldet så betragteligt, men han forstår godt, at en fortsat nedlukning er nødvendig.
Annonce

Viborg: Da Viborg Kommune blev lukket ned som følge af det stigende smittetryk den 10. december, var borgmester Ulrik Wilbek (V) ude med en kraftig opfordring til kommunens borgere: - Nu må vi tage os sammen - alle sammen, lød det.

Samme peptalk kommer ikke fra hjørnekontoret på rådhuset denne gang.

- Det ville være "ulven kommer," erkender han.

For det lokale smittetal ér faldet markant. I de to seneste dage er blot 10 indbyggere blevet testet positive for corona-virus. I alt. Alligevel skal forældre i endnu en måned forsøge at balancere hjemmeundervisning og fuldtidsarbejde, mange erhvervsdrivende må fortsat holde deres forretninger lukkede, og al social kontakt uden for den nære omgangskreds frarådes kraftigt.

- Vi må bare sige, at det er sådan, det er - og det virker jo til, at den engelske variant er alle steder som et mystisk spøgelse. Så selvom det er super træls, så er det nok nødvendigt at forlænge nedlukningen, for vi har jo set, hvordan det ser ud i England, hvor London er totalt kaos, konstaterer Ulrik Wilbek.

Som borgmester er han ellers imponeret over corona-virussens lokale tilbagetog.

- Men nu er Viborg jo desværre ikke hele landet, og vi kan ikke løsrive os fra den sammenhæng, der er til resten af Jylland, hvor det stadig ser mørkt ud nogle steder. Men i Viborg er det tydeligt, at man har strammet sig an, ligesom man gjorde i første hug. Det er enormt imponerende og helt fantastisk, siger Ulrik Wilbek, som kun kan opfordre til at fortsætte påpasseligheden.

- Jo længere tid smitten falder, jo større chance er der for, at samfundet kan blive åbnet før, end man havde regnet med, påpeger han.

Tror du på det?

- Hvis smittetallet falder dramatisk i store dele af Midtjylland eller måske i hele Jylland i en uge eller to mere, så tænker jeg da, at man åbner op noget før alligevel, for så har man en ny situation. Det er jeg sikker på, at regeringen i så fald vil forholde sig til.


Hvis smittetallet falder dramatisk i store dele af Midtjylland eller måske i hele Jylland i en uge eller to mere, så tænker jeg da, at man åbner op noget før alligevel, for så har man en ny situation. Det er jeg sikker på, at regeringen i så fald vil forholde sig til.

Ulrik Wilbek (V), borgmester


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce