Annonce
Erhverv

Efter fald på erhvervsrangliste: Wilbek tager på besøg hos 30 virksomheder

Ulrik Wilbek har flere gange under corona-nedlukningen givet udtryk for, at han savner at komme på erhvervsbesøg. Her i foråret tager han for alvor revanche ved at besøge omkring 30 virksomheder rundt om i kommunen. Arkivfoto: Morte Dueholm
På baggrund af svarene i en lokal erhvervs-undersøgelse tager borgmesteren sammen med Henrik Hansen på cirka 30 virksomhedsbesøg her i foråret.

Viborg: Det vakte en del opmærksomhed, da Viborg i slutningen af november fik en rigtig dårlig placering i Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima.

Viborg raslede ned ad listen fra nummer 31 til nummer 62.

Men sådan skal det ikke blive ved med at være, slog både borgmester Ulrik Wilbek og erhvervsrådsformand Martin Pedersen fast. De to gav hinanden håndslag på, at man i fællesskab skulle gå i gang med at rette op på Viborgs image på erhvervsområdet.

Det skulle både ske ved, at man blev bedre til at "sælge" kommunen, men så sandelig også ved at rette op på de ting, der ikke var/er gode nok.


Nu tager vi tyren ved hornene og tager ud og besøger de virksomheder, der har givet enten negativ eller positiv kritik.

Ulrik Wilbek, borgmester


I den forbindelse ærgrede det tilbage i starten af december Ulrik Wilbek, at han ikke kunne spørge den enkelte virksomhed om, hvad det er, de er utilfredse med hos kommunen. DI-undersøgelsen er nemlig anonym.

- Det ville jo være det bedste, hvis vi kunne spørge dem direkte, så vi kunne få helt klare svar. Det kan vi ikke, men så må vi jo tage fat på problemerne på en anden måde, sagde Ulrik Wilbek dengang.

Annonce

30 virksomhedsbesøg

Nu kan han så spørge virksomhederne direkte, for i en ny - lokal - undersøgelse, udført af Viborgegnens Erhvervsråd, er der sat navn på mange af de virksomheder, der svarer, og en stor del af de virksomheder vil i tiden efter påske få besøg af Ulrik Wilbek og erhvervsdirektør Henrik Hansen.

Erhvervsrådsundersøgelsen er langt mere enkel end DI-undersøgelsen, men den giver alligevel mulighed for at tage fat i flere ting, og så giver den - ikke mindst - mulighed for at få uddybet svarene.

- Det var jo det, jeg eftersøgte, og nu tager vi så tyren ved hornene og tager ud og besøger de virksomheder, der har givet enten negativ eller positiv kritik, siger Ulrik Wilbek, der regner med at skulle på omkring 30 virksomhedsbesøg i løbet af foråret.

Borgmesteren kan ikke pege på noget i undersøgelsen, der springer voldsomt i øjnene, og der er stor forskel på, hvad den enkelte virksomhed mener om kommunen.

- Nogle er godt tilfredse, og andre er ikke. Det skal vi have spurgt nærmere ind til, men der er da en del virksomheder, der peger på en manglende servicekultur i kommunen, og det er også noget af det, vi vil have fokus på, siger Ulrik Wilbek.

Annonce

En fælles opgave

Ulrik Wilbek er godt tilfreds med, at erhvervsdirektør Henrik Hansen også skal med på virksomhedsbesøgene.

- Nogle af de ting, virksomhederne peger på, er klart kommunale, men nogle af dem ligger også i regi af erhvervsrådet, så det er vigtigt, at begge parter er med.

Det er Henrik Hansen enig i. Han ser det som en fælles opgave for både erhvervslivet og kommunen at få rettet op på både image og samarbejdet mellem virksomheder og kommune.

- Og her er det altså vigtigt, at vi får nogle klare meldinger direkte fra virksomhederne. På den måde får vi bedre mulighed for at rette op på det, der ikke fungerer, og vi får også nogle mere klare svar på, hvad virksomhederne måske savner, siger Henrik Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce