Annonce
Læserbrev

Wild West og vindmøller i Viborg Kommune

Læserbrev: Dorte Oddson bor på Tinghøjvej ude på landet. Hun har et kæmpe problem. Med sit læserbrev i avisen i sidste uge må hun have fået masser af luft. Et læserbrev fyldt med grove beskyldninger mod politikere og projektmagere.

Hun bliver omringet af vindmøller og ingen vil høre på hendes argumenter.

Den rene lovløshed nærmest. Forståeligt nok at kalde sådan noget for Wild West tilstande. Her står jeg sammen mine naboer i området, og vi føler os ligefrem forulempet af politikerne. Ja, nye tider er på vej for alle, der bor i det åbne land. Her hvor landbrug og energianlæg hører til. Endelig ser det ud til at vore politikere tager sig sammen for at få ordnede forhold om beslutninger for energianlæg i det åbne land.

Slut med de Wild West-agtige tilstande der gennem de sidste 10-15 år har hersket her, hvor vindmøllemodstandere har missioneret og sået frygt med udokumenterede påstande og overdrevne argumenter om vindmøllers skadelige indvirkning på mennesker og natur. Store underskriftsindsamlinger er blevet iværksat for at forstærke enkelte personers modvilje mod investeringer i det åbne land. Og værst af alt en tiltagende brug af indlagte trusler mod politikerne.

Dorthe Oddson nøjes dog med at stille politikerne til ansvar for, at VVM- og Miljøkonsekvensrapporterne er kvalitetssikret i alle forhold.

Nu forholder det sig sådan, at Dorthe Oddson og alle andre, der bor i det åbne land åbenbart glemmer eller måske er helt uvidende om, at de bor i et erhvervsområde. Det er ikke et boligområde. Mange bor på landet, fordi man så er dejligt fri for mange snærende bånd. Der er frit og højt til himlen, som man siger. Og ingen skal komme komme og ødelægge mit paradis. Sker det, opstår der straks et protestfællesskab hos borgere, der ellers sjældent engagerer sig i landsbyernes fællesskab. De har nok i deres eget lille paradis.

Nu har byrådet i Viborg rejst mulighed for 3 møller i Tolstrup, som der stod skrevet i Folkebladet forleden dag. I byrådssalen kom den endelige bekendelse fra en gammel garvet politiker, Allan Clifford, der ærgrede sig godt og grundigt over, at politikerne ikke havde haft mod til at stemme tidligere vindmølleprojekter igennem.

Nej man kan vist roligt sige, at de nærmest blev ”blæst omkuld” af de Wild West vinde, der gennem mange år er blevet skabt af vindmøllemodstandere. Nye tider er på vej, vinden vender, og politikerne tager styringen, som de skal. Det lover godt for gode og saglige beslutninger i fremtiden. Stor anerkendelse herfra.

Erland Aarup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce