Annonce
Kultur

"Workshop om skolernes fremtid var spil for galleriet"

Omkring 150 lærere og medarbejder deltog 19. november i mødet om en fælles fremtid for Egeskovskolen og Bøgeskovskolen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Jesper Trier er bekymret for at penge fra skolefusionen ender i Viborg.
Annonce

Bjerringbro: Workshoppen var et spil et for galleriet. Det var tydeligt, at det hele er besluttet på forhånd, og vi var bare inviteret for at please os. Sådan lyder kritikken fra Jesper Trier fra Bjerringbro.

Han har tre børn på Egeskovskolen og deltog derfor 19. november i workshoppen på Bjerringbro Gymnasium om fremtidens bedste skole i Bjerringbro, som skolechef Claus Drachmann Kaasby-Wang formulerede det på mødet.

Jesper Trier mener dog, at der kan stilles spørgsmålstegn ved forældrenes indflydelse på om Bøgeskovskolen og Egeskovskolen skal arbejde sammen med én leder, en skolebestyrelse og fælles medarbejderudvalg.

- Skolechefen sagde ved mødets start, at det ikke var et spørgsmål om om men om hvordan skolerne kan fusioneres. Bagefter spurgte jeg ham, om det var rigtig forstået, at de penge, der spares ved en fusion, bliver i Bjerringbro. Men han sagde at det kom an på en forhandling, siger Jesper Trier.

Annonce

Skolefester og lejrskoler

Han frygter, at alle de sparede penge går til skolerne i Viborg.

- Og jeg ved jo, at det ikke er alle de penge, som der er sparet på kun at have én skoleleder, som kommer tilbage til vores skoler. Skolebestyrelsen havde fået at vide, at det var 400.000 kroner, men Egeskovskolen har kun fået 200.000 kroner, tilføjer han.

Men er det ikke rimeligt, at pengene komme til Viborg, hvis der er langt færre børn i Bjerringbro?

- Selvfølgelig skal man have penge i forhold til det antal elever, man har. Men skolers økonomi er så uendeligt mere komplekse end det, hvilket er umuligt for os udenforstående at forstå i sin helhed. Og jeg synes allerede nu, at kommunen har vist, at de snupper det, de kan komme afsted med, siger han.

- Og det er mange år siden, der var ressourcer til skolefester, lejrskole og skolekoncerter, så uanset hvordan den økonomi er skruet sammen, så trænger skolerne alvorligt til en håndsrækning, for som det er nu, er det simpelthen for sølle, siger Jesper Trier.

I følge Claus Drachmann Kaasby-Wang, så er pengene endnu ikke udbetalt.

- Det provenu, der kommer ved én ledelse, er tænkt, at det skal blive på skolen, hvis skolerne bliver til én. Hvis ikke, skal pengene anvendes på løn til en ny skoleleder til Egeskovskolen, siger han.

Annonce

Underskud

Jesper Trier har som flere andre undret sig over, at Egeskovskolen har et stort underskud. Fomanden for skolebestyrelsen Martin Bøgelund har forklaret det med, at skolen har flere specialklasseelever end en demografi-udregning for området viser.

- Jeg undrer mig stadig over det og spurgte så skolechefen Claus Drachmann Kaasby-Wang på mødet. Han sagde til mig, at det skyldes, at brobygningen mellem Egeskovskolen og områdets daginstitutioner ikke fungerer, derfor kommer mange børn i specialklasse, selv om de rettelig ikke hører til der, siger Jesper Trier.

- Selvfølgelig vil det altid blive en strid om ord, men jeg er forarget over, at skolechefen kan tillade sig at sige, at personalet på Egeskovskolen ikke er dygtige nok til at inkludere børn med vanskeligheder, og dels over, at der så ikke bliver gjort noget, siger Jesper Trier, som afviser at personalet er pædagogisk inkompetente.

- Min opfattelse er, at lærerne på Egeskovskolen er meget pressede, derfor kan det være svært for dem, at få undervisningen til at fungere og mange går ned med stress, siger han og understreger at hans kritik ikke er en kritik af skolebestyrelsen.

Skolechef Claus Drachmann Kaasby-Wang siger om påstanden om den dårlige overlevering.

- Heldigvis ved lærerne i Viborg Kommune, at jeg ser dem som kompetente og dygtige til deres opgave. Jeg har ikke yderligere kommentarer til borgerens påstande og heller ikke til læserbrevet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce