Annonce
Digitalt

World War Z: Spillet vi ikke vidste, vi ventede på

World War Z-filmen imponerede med mængden af zombier, og det er som om, at det har været det primære fokus for spillet. Pr-foto

Multi-platform: Så kom spillet, vi ikke vidste, vi ventende på.

"Kun" seks år efter filmen af samme navn får vi lov at spille os igennem zombie-sværmene, som vi så Brad Pitt kæmpe imod i actionen-filmen af samme navn - eller læste om i bogen af Max Brooks. I filmen er der bogstaveligt talt bjerge af zombier undervejs, og det formår spillet rent faktisk at genskabe.

Annonce
Hvis du er vild med horde-mode i Gears of War, vil World War Z sandsynligvis være noget for dig. Pr-foto

Horder af zombier

Mens World War Z som bog og i mindre grad som film forsøger at skildre en zombie-apokalypse på en ny og mere original facon, så er spillet kogt ned til et meget mere simpelt koncept, der kort fortalt handler om at overleve bølge efter bølge af zombier. En slags konstant horde-mode, som vi kender fra bl.a. Gears of War, men med zombier. Enormt mange zombier.

Du får korte pusterum på 30 sekunder mellem bølgerne til at barrikadere dig, så godt du kan, og så kan jeg da garantere dig for, at der kommer zombier. For variationens skyld er der tzombie-typer: bull, screamer, hazmat og creeper. De bevæger sig forskelligt, fra meget langsomt til ekstremt aggressivt, men der er ingen tvivl om, at hovedpersonen her er mængden. Der vælter hundredvis ad zombier frem ad gangen, og netop når man tager sig selv i at tænke, at nu kan der ikke komme flere, så vælter der endnu flere frem. Grafikmotoren kan eftersigende håndtere 500 ad gangen, men det har sin pris. For World War Z er altså kvantitet frem for kvalitet rent grafisk. Det er ikke decideret grimt, men vi har set flottere zombie-spil.

Gameplay over historie

Det er ærgerligt, at spilskaberne har valgt at satse på gameplay frem for både grafik , skuespil og især historie.

Hvis man kommer uden forkendskab til World War Z og bare forventer en zombie-apokalypse, vil man blive godt underholdt. Gameplayet er simpelt men velfungerende, og det lægger uden tvivl op til, at man som spiller kommer tilbage flere gange for at fintune og forbedre sin gennemspilning.

Multiplayer co-op giver også mulighed for fire mennesker vs fire mennesker vs zombier, hvilket kun kan give én endnu mere sved på panden. Spiller er let at tage frem og spille igen, og der er en god chance for, at det er et, man vil komme tilbage og spille - selv når man har kørt det igennem.

Titel: World War Z

Platforme: PS4, Xbox One, pc

Udgivelsesdato: 16. april

World War Z lægger op til flere gennemspilninger, for der er masser af opgraderinger og andre håndtag at skrue på, i takt med at sværhedsgraden stiger. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce