Annonce
Danmark

Efter dommen i Skive-sagen: - YES! Endelig vandt jeg over ham

I halvandet år var humøret på lavpunktet, men efter befrielsen fra mishandling og fangenskab, og efter domsafsigelsen over fem unge, har Christina E. Jensen igen fundet smilet frem. Nu vil hun videre med livet, siger hun, og håber på, at hendes forvaringsdømte ekskæreste ikke anker sagen til landsretten. Foto: Flemming Mønster.
24-årige Christina E. Jensen var hunderæd, da hun mødte op i retten, men hun fik sin forløsning, da hendes mishandlere blev dømt. Den hovedtiltalte, hendes tidligere kæreste og far til hendes søn, blev sendt i tidsubestemt forvaring.
Annonce

Dom: Christina E. Jensen er 24 år og har allerede oplevet mere ondt end de fleste gennem et helt liv.

Det fik hun i realiteten rettens ord for mandag. Da fandt en domsmandsret i Viborg det bevist, at fire unge mænd og en kvinde på 19 over en periode på halvandet år har underkastet hende de grusomste mishandlinger, seksuelle overgreb, indespærring, røverier og andre gennemført modbydelige ydmygelser på flere adresser på Skivekanten.

- Da dommen blev læst op, sagde jeg til mig selv: YES! Endelig vandt jeg over ham, fortalte hun kort efter retsafgørelsen.

Hun sigtede til 28-årige Martin Lønborg Nielsen, som er hendes ekskæreste og far til hendes nu to årige søn, der blev fjernet ved fødslen.

Han blev sendt i tidsubestemt forvaring, akkurat som Christina E. Jensen udtrykte håb om i et interview i avisen Danmark 25. januar.

- Jeg rystede, da de førte ham ind i lokalet, og jeg sad bare og gloede ind i væggen. Men så vendte jeg mig om mod ham og sendte ham flere gange dræberblikket. Men han så det vist ikke, han turde ikke kigge på mig, så det ud til

Christina E. Jensen, mishandlingsoffer

Annonce

Dræberblikket

Det var ikke uden følelsesmæssigt besvær, Christina E. Jensen begav sig ind i retslokalet til domsafsigelsen.

- Lige i begyndelsen turde jeg ikke se i hans retning, sagde hun om ekskæresten.

- Jeg rystede, da de førte ham ind i lokalet, og jeg sad bare og gloede ind i væggen. Men så vendte jeg mig om mod ham og sendte ham flere gange dræberblikket. Men han så det vist ikke, han turde ikke kigge på mig, så det ud til.

Annonce

Farlig for andres liv

Samtlige fem tiltalte blev kendt skyldige. To af dem fik ikke udmålt straffen, da der mangler mentalerklæringer. En 19-årige kvinde blev dømt til tidsubestemt psykiatrisk behandling, dog miniumum et år. 23-årige Keld Jensen fik to års fængsel.

Sagens hovedmand Martin Lønborg Nielsen er af retslægerådet vurderet som farlig for andre og er anbefalet til forvaring på ubestemt tid. Den anbefaling fulgte domsmandsretten.

- Jeg er godt tilfreds, for det var det, jeg håbede på. Så jeg er glad nu.

- Nu håber jeg bare, han ikke anker dommen. Jeg gider ikke igennem alt det en gang til, men hvis det er sådan, det ender, er der jo ikke noget at gøre ved det. Så håber jeg bare, at landsretten kommer til samme resultat, sagde Christina E. Jensen.

Dommene

28-årige Martin Lønborg Nielsen blev idømt en tidsubestemt forvaringsdom for voldtægter og andre seksuelle overgreb, frihedsberøvelse, ulovlig tvang, rå, brutal og farlig vold, mishandling, udsultning, dødstrusler, vidnetrusler, røveri og hærværk mod to kvinder, begge tidligere kæreste.

Hovedparten af straffelovsovertrædelserne, som foregik på adresser i og omkring Skive, omhandlede en 24-årig tidligere kæreste.

Martin Lønborg Nielsen bad om 14 dages betænkningstid hvad mht. ankesag.

23-årige Keld Jensen blev idømt to års fængsel for vold mod den 24-årige kvinde. Han modtog dommen.

En 19-årig kvinde modtog en dom på tidsubestemt ambulant psykiatrisk behandling på ikke under et år.

To mænd, begge 26 år, blev også kendt skyldige for deres medvirken. Da de stadig afventer en mentalundersøgelse, fastlagde retten ikke nogen strafudmåling.

Derfor står hun frem

24-årige Christina E. Jensen er ifølge retsplejelovens paragraf 1017B beskyttet mod at blive identificeret, fordi der også er overgået hende en seksualforbrydelse. Hun har imidlertid selv fravalgt denne retlige beskyttelse.

Det skete allerede i et interview, der blev bragt i avisen Danmark 25. januar. Det gjorde huin , for at "komme ovenpå igen, at få det overstået, lægge det bag mig og komme fremad," og fordi "de, der mishandlede mig, skal se mig og høre mig og vide, at jeg nu er uden for deres kontrol." Desuden forklarede hun, at hun ville ud med et budskab til andre unge kvinder om at se tiden an, inden de flytter sammen med en, de ved første øjekast tror er manden i deres liv.

Avisen Danmark talte flere gange med Christina E. Jensen og hendes nærmeste om konsekvenserne af at lægge anonymiteten. Avisen vurderede herefter, at beslutningen var velovervejet og konstaterede i øvrigt, at hun allerede havde gennemført den i byen, hvor hun bor og på hendes arbejdesplads.

Avisen Danmark har foretaget samme vurdering i forbindelse med, at vi utilsløret bringer hendes reaktion på den aktuelle domsafsigelse.

Annonce
Annonce
Viborg

En moderne bank på 200 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Navne

International hæder til lokal kunstner

Annonce