13-årige Jonas bag viralt superhit

13-årig Jonas er bedre end både Nephew og Justin Timberlake, for hans musik har slået alle andre kunstnere af banen og toppede i sidste uge listen ? Spotify Viral 50 Denmark?. Foto: Morten Pedersen.

13-årige Jonas bag viralt superhit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årige Jonas stikker superstjerner som Justin Timberlake, når det kommer til, hvad danskerne har lyttet til af musik den seneste uge på musiktjeneste Spotify.

Mammen: Jonas Nørskov Krag har altid gjort det, han synes var sjovt. Han startede til dans, da han var seks år, og det betød ikke noget for ham, at holdet kun bestod af piger. Det gør det sådan set stadig ikke, for når han trækker i dansetøjet, så har han det godt.

- Sådan har han altid været. Jonas er gået sine egne veje - uden at han nogen sinde har følt sig udenfor, siger hans far, Niels Krag.

- Jeg gør bare det, der er rigtigt for mig, supplerer Jonas Nørskov Krag.

Han har vinterferie, så der er tid til at sove længe, sidde over morgenmaden og tænke de helt store tanker. Det sidste har Jonas Nørskov Krag haft rig lejlighed til i den seneste uge, hvor det for alvor er gået op for ham, at han kan noget, der er helt specielt. Noget han startede med for flere år siden, fordi han syntes, det var sjovt.

- Jeg laver musik på min computer. Det har jeg gjort i en del år, men jeg bliver bedre og bedre, siger han og fortæller, at de første numre, han producerede for år tilbage, ikke er så gode sammenlignet med det niveau, han er på i dag.

Sidste mandag ramte hans musikalske karriere så det hidtil højeste niveau. Der landede Jonas Nørskov Krags seneste nummer på førstepladsen på musiktjenestens Spotifys virale liste over de 50 mest spillede numre i Danmark. "I am gay" hedder nummeret, der gav stjerner som Justin Timberlake og danske Nephew baghjul.

- Det var vildt. Det havde jeg ikke turde håbe på, siger Jonas Nørskov Krag, der allerede var ved at vælte bagover, da nummeret placerede sig på en 16. plads på listen.

- Jeg laver musik på min computer. Det har jeg gjort i en del år, men jeg bliver bedre og bedre,
Jonas Nørskov Krag, skoleelev og musiker
Jonas er vildt med bounce-stilen, der kommer fra Australien. Når han ikke laver musik, så spiller han også gerne computerspil på sin computer.
Jonas er vildt med bounce-stilen, der kommer fra Australien. Når han ikke laver musik, så spiller han også gerne computerspil på sin computer.

Hjælp fra youtuber

DJ Ca$hfr3ak er kunstnernavnet, som 13-årige Jonas Nørskov Krag producerer sin musik under. 47.597 visninger har hans nummer fået på YouTube, hvor det også for alvor tog fart for et par uger siden.

- Jeg følger en youtuber, der hedder JaxStayles, og fra ham hørte jeg et godt nummer, som jeg besluttede mig for at prøve at lave om til mit eget. Jeg miksede musikken med nogle klip fra JaxStayles videoer for at få det til at virke mere personligt.

Det blev til nummeret "I'm gay", som Jonas Nørskov Krag lagde ud på YouTube den 7. november, og da youtuberen JaxStayles nogle dagene senere sendte live, prøvede han at sende nummeret direkte til ham.

- Han kunne vildt godt lide det, så han likede nummeret og brugte det i nogle dage som afslutning på alle sine livesendinger, og så lavede han et link til min egen YouTube-kanal. Så begyndte jeg at få rigtig meget opmærksomhed. Det gik for alvor stærkt, da JaxStyle lagde det ud på snapchat, fordi vi skulle prøve at overhale en anden youtuber, som ingen rigtig kan lide, fortæller Jonas Nørskov Krag, mens øjnene lyser af glæde.

- Mit nummer startede på en 16. plads, dagen efter var jeg nummer ni og lørdag den 4. februar nummer to. Det var over min vildeste fantasi, så om aftenen den lørdag lavede jeg lækker mad og fejrede det med min familie og en kammerat. Jeg synes ikke, det kunne blive vildere, siger Jonas Nørskov Krag.

Det kunne det, for mandag i sidste uge ramte nummeret førstepladsen. Der lå det en hel uge, til det i søndags blev slået af vindersangen fra det danske melodigrandprix.

Drømmen får vinger

På det lille værelse på husets første sal sidder Jonas Nørskov Krag med en mikrofon, højttalere, høretelefoner, en gamerstol og vigtigst af alt sin computer. Her er kvadratmeterne og universet hans, og skulle det stå til ham, så bliver drengeværelset på et tidspunkt skiftet ud med et rigtigt studie og en karriere som musiker.

- Jeg vil rigtig gerne leve af at lave musik, siger Jonas Nørskov Krag, og den gamle drøm fik for alvor vinger med den seneste succes.

- Man skal tro på det, ellers bliver det i hvert fald ikke til noget, så jeg arbejder efter det, siger han og fortæller, han allerede har produceret næste nummer og givet det liv i cyberspace.

13-årige Jonas bag viralt superhit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce