14 elever sendes hjem på tænkepause

14 elever fra Levring Efterskole er sendt hjem på en tænkepause efter "natterend" på skolen. Privatfoto

14 elever sendes hjem på tænkepause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 elever fra Levring Efterskole ved Kjellerup sendes nu hjem på en "mindre tænker" efter overtrædelse af skolens reglement om natterend. Om end forstander, Kim Thynebjerg, er ærgerlig over situationen slår han fast, at skolens regler er til for at blive overholdt.

Levring: Reglerne er sådan set klare nok. Et efterskoleophold på Levring Efterskole er ikke foreneligt med det såkaldte natterendsfænomen, hvor eleverne befærder sig på skolens område uden for den aftalte 'indetid'. I tidsrummet 22.15 og til 06.00 næste morgen skal elever opholde sig på værelserne.

Således var det heller ingen overraskelse for eleverne, da forstander, Kim Thynebjerg, ved sin tiltrædelse tilbage i oktober 2017 atter bekendtgjorde skolens holdning til netop dette: Al aktivitet uden for aftalt tid er forbudt - en regel der i øvrigt findes på de fleste efterskoler rundt om i landet.

Ikke desto mindre brød 14 elever natten til mandag d. 4 december denne regel, og står nu til en kortvarig hjemsendelse, hvorfor julestemningen for de pågældende bliver afbrudt et par dage.

Selv er Kim Thynebjerg "ærgerlig over hændelsen", og havde da helst været foruden beslutningen om hjemsendelse, men slår fast, at skolen og ledelsen er fast besluttet på at overholde regler og rammer, hvorfor man handler på sådanne overtrædelser. På den måde håber man, at kunne undgå lignende hændelser fremover.

"Skolens reglement tages alvorligt, og er i bund og grund med til at opretholde de faste rammer der gør, at hverdagen fungerer på skolen. Endvidere er det fra skolens side også et spørgsmål om sikkerhed.  Eleverne er skolens ansvar, og vi er nødt til at have nogle rammer for at kunne stille sikkerhed for eleverne selv og deres forældre", understreger forstanderen i en pressemeddelelse.

14 elever sendes hjem på tænkepause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce