17-årig må et år i fængsel for golfkølle-vold

Dommen til den 17-årige, der overfaldt en 19-årig med en golfkølle i Bjerringbro, lød på et års fængsel. Arkivfoto

17-årig må et år i fængsel for golfkølle-vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung mand fra Herning er blevet idømt et års fængsel for blandt andet et overfald på en anden ung mand i Bjerringbro. Volden implicerede blandt andet en golfkølle.

Bjerringbro: Det kommer til at koste den 17-årige Chano Eversen fra Herning et helt år bag tremmer, at han en onsdag aften i begyndelsen af juni i år midt i Bjerringbro bankede en anden ung mand med blandt andet en golfkølle.

Den 17-årige har dog udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen, der faldt i Viborgs byret her mandag den 6. august. Betænkningstiden er 14 dage.

Senioranklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi er tilfreds med dommen.

- Det er en dom i den tunge ende og tæt på et år og tre måneder, som jeg procederede for, mens forsvareren talte for fire måneder, siger Claus Benner.

Ifølge det oplyste fra politiet udsprang voldsepisoden den 6. juni på Torvet i Bjerringbro af, at en 19-årig mand fra Bjerringbro havde sendt en sms til sin eks-kæreste, som nu kom sammen med den 17-årige.

Tekst-beskeden fik den 17-årige til at bede den 19-årige om at møde sig på Torvet for at få afklaret nogle uoverensstemmelser.

Den 17-årige mødte op sammen med et par andre unge mænd og havde desuden medbragt en golfkølle, som han slog den 19-årige med i hovedet, på ryggen og på skulderen. En anden af de unge, der fulgtes med den 17-årige, havde taget en peberspray med.

Ifølge politiet udviklede der sig også et slagsmål med en større mængde unge mænd involveret. De fleste var fra Bjerringbro, men der var også nogle fra andre byer - blandt andre Silkeborg og Herning - indblandet.

Retssagen mandag involverede dog kun den 17-årige, der foruden voldsepisoden også blev dømt for en stribe andre forhold, som blev inkluderet i fængselsdommen på et år. Det drejede sig om blandt andet nogle indbrud, et overfald på en pædagog og for kørsel i bil uden kørekort. Den 17-årige blev dog også frikendt for et par indbruds-forhold, oplyser anklageren.

Den unge herningenser, der har siddet varetægtsfængslet siden kort tid efter voldsepisoden, forbliver i fængsel efter dommen.

17-årig må et år i fængsel for golfkølle-vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce