Biltyv tilbød drenge penge for at skubbe bil i gang - faderen endte med at fange tyven

En biltyvs flugt sluttede onsdag aften med en civil anholdelse i Gudenåhuset. Arkivfoto

Biltyv tilbød drenge penge for at skubbe bil i gang - faderen endte med at fange tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at have talt med en impliceret i sagen, kan folkebladet fortælle en mere uddybende historie om biltyven i Bjerringbro.

Bjerringbro: Anholdelsen af en 31-årig biltyv i Bjerringbro onsdag aften var lidt mere dramatisk, end vi skrev torsdag. Dramaet startede, da to drenge på 13 og 14 år fik tilbudt 100 kroner for at hjælpe med at skubbe en bil igang, da de cyklede forbi Bjerringbro Station omkring klokken 20.45.

Drengene fattede mistanke til manden og ringede til den enes far. Han bad drengene cykle hjem, mens han selv kørte ned til stationen.

- Jeg ville se, hvem der på den måde tilbød penge til børn, siger den 13-årige drengs far, som ønsker at være anonym. Han er vagtmand - men dog ikke på Bodega no 1, som vi ved en fejl skrev i avisen - og derfor vant til lidt af hvert.

Forsøg på kortslutning

Da han kom ned til stationen, så han, at ledningerne i bilen hang løst under rattet, fordi bilen var forsøgt startet med en kortslutning. Da det ikke var lykkedes, forsøgte biltyven først at få et ældre par til at hjælpe med at skubbe bilen, de afslog dog. Derefter spurgte han de to drenge om hjælp til at starte bilen.

- Da jeg spurgte, hvad der foregik, løb biltyven og to andre mænd derfra. Jeg løb efter ham, men jeg indså hurtigt, at det ikke nyttede noget, så istedet ringede jeg til politiet for at anmelde biltyveriet, og at jeg havde set ialt tre mænd løbe derfra. Politimanden siger så, at han netop har fået et opkald fra Gudenåhuset, hvor en mand har forsøgt at stjæle en bil. Jeg løber straks derhen og finder en skræmt kvinde, hvis bilnøgler biltyven har forsøgt at stjæle, fortæller vagtmanden.

Tyv forsøgte at stjæle nøgler

- Gudenåhuset var lukket på det tidspunkt, men kvinden lukkede biltyven ind, fordi han sagde at han var på flugt fra sin stedfar, som havde banket ham. Men så snart han var inde, forsøgte han at stjæle kvindens bilnøgler. Det lykkedes kvinden at fravriste ham bilnøglerne, og hun ringer til politiet og til sin mand.

- Biltyven forsøger at gemme sig på toilettet, og han forsøger derefter at ramme mit hoved med sin albue, men strejfer mig kun. I mellemtiden er en bekendt af kvinden nået frem til Gudenåhuset, og sammen foretager vi en civil anholdelse, fortæller vagtmanden efter den dramatiske aften.

- Det var jo drengenes fortjeneste, at biltyven blev anholdt, fordi de var vågne, og vi har rost dem for at straks at ringe hjem, siger vagtmanden.

Biltyv tilbød drenge penge for at skubbe bil i gang - faderen endte med at fange tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce