Det er lidt råt at gå til CrossPower

CrossPower Kids i Sahl er den helt store dille. Hele 19 børn er tilmeldt et af de to hold. Foto: Christine Krüger Hansen

Det er lidt råt at gå til CrossPower

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Sahl går børnene ikke til fodbold eller badminton. Til gengæld har et nyt initiativ med CrossPower for børn virkelig vind i sejlene.

Sahl: Der er skruet op for musikken og plænen foran Sahl Minihal er fyldt med svedende børn i grønne T-shirts. De er koncentrerede, men har alligevel overskud til at smile.

- Så skal vi i gang med de hårde Burpees, siger Jeannette Byg Nordentoft, der er frivillig instruktør på holdet, der kalder sig selv CrossPower Kids.

Idrætsformen startede op for første gang i efteråret 2017 og er blevet særdeles populært. Det er Sahl Kultur- og idrætsforening, der sammen med Sahl Minihal Foreningsfitness fandt på at udbyde den nye træningsform, der formår at samle mere end 30 børn på to hold til en motionsform, der styrker både muskler og knogler i hele kroppen.

- Der har tidligere været tilbud om både fodbold, dans og badminton i byen, men ikke tilslutning nok til nogle af delene. Til gengæld var der mange børn, der stod og kiggede på, når deres forældre dyrkede CrossPower i Sahls egen fitnesscenter og spurgte om ikke også de måtte prøve, fortæller Kristine Lundgaard, der ligesom Jeanette Byg Nordentoft er frivillig instruktør - både i fitnesscenteret og på CrossPower Kids-holdet.

Der var tydeligvis en mangel på en sportslig aktivitet, som tiltalte alle aldersgrupper og køn, for allerede i efteråret var holdene godt fyldte, og stort set alle valgte at tegne sig for en ny sæson i februar måned, mens endnu flere kom til.

- Det første hold er for børn i alderen 8-15 år og her er der 19 deltagere, mens der er lidt færre på holdet for børn i alderen 4-8 år, fortæller Jeanette Byg Nordentoft.

Alle deltagere bære den grønne T-shirt der er sponsoreret af tre lokale virksomheder - nemlig Sahl Akkumulatorfabrik, JM Teknik og GS Varmeteknik.

Det lyder også lidt mere råt at sige, at man går til cross-fitness og så er det også min opfattelse at børnene gennem eksempelvis skolen bliver mere og mere bevidste om, hvor vigtigt det er røre sig, når man bruger så stor en andel af dagen på at sidde stille på skolebænken.
Kristine Lundgaard, instruktør og træner
Holdet ledes af to frivillige fitness-instruktører, hvoraf en af dem er Jeanette Byg Nordentoft.
Holdet ledes af to frivillige fitness-instruktører, hvoraf en af dem er Jeanette Byg Nordentoft.

Godt for knæet

De to instruktører har nedgraderet sportsgrenen, så den er børnevenlig - men alligevel styrker deltagerne i løbet af en træningssession alle kroppens muskelgrupper.

- Jeg tror, børnene synes, at træningen er rigtig sjov. Det er jo en kombination af leg, gymnastik og så den lidt mere rå fitness og bare det at øvelserne hedder noget som Burpees, siger Jeanette Byg Nordentoft og smiler.

Kristine Lundgaard supplerer:

- Det lyder også lidt mere råt at sige, at man går til cross-fitness og så er det også min opfattelse at børnene gennem eksempelvis skolen bliver mere og mere bevidste om, hvor vigtigt det er røre sig, når man bruger så stor en andel af dagen på at sidde stille på skolebænken.

Og sådan én er 13-årige Mikkel Østergaard, der har været med på holdet siden starten.

- Det er rigtig sjovt at røre sig på en anden måde, fortæller Mikkel Østergaard, der før i tiden har gået til fodbold.

Forskellen på fodbold og crosspower er dog, at han nu får rørt alle dele af kroppen.

- I fodbold handlede det rigtig meget om teknik og så at løbe. Gennem CrossPower kan jeg mærke, at jeg får bygget muskler op i hele kroppen, og så er det rigtig god træning for mit ene knæ, som jeg døjer med, siger Mikkel Østergaard, der er så vild med træningsformen, at han også øver sig derhjemme.

Mikkel er rigtig pragteksemplar. Han går op i det med liv og sjæl og har også, ved hjælp af træningen, tabt sig en hel del, siger Kristine Lundgaard.

På plænen har de to hjælpetrænere, Annika Nøraa-Nielsen og Julie Aagaard Rasmussen taget over, og børnene, der tæller både piger og drenge, er i gang med nogle øvelser, hvor de med hænderne på hinandens skuldre suser rundt i noget, der minder om bro bro brille. En sjov leg der også skaber nærvær og nedbryder grænser.

Mange af børnene kommer fra Sahl, men der er også nogle der eksempelvis bor i Bjerringbro, og træningen danner, foruden nye muskler, også kammeratskaber på kryds og tværs.

- Jeg går i skole med nogle af de andre, men jeg har helt sikkert lært nye at kende, siger Mikkel Østergaard, mens de tre kvarters træning ebber ud.

Det er hårdt, men det er også sjovt.
Det er hårdt, men det er også sjovt.

Så er det tid til planke....
Så er det tid til planke....
De to intruktører og de to hjælpetrænere gør en kæmpe indsats. Fra venstre er det Annika Nøraa- Nielsen, Julie Aagaard Rasmussen, Jeanette Byg Nordentoft og Kristine Lundgaard.
De to intruktører og de to hjælpetrænere gør en kæmpe indsats. Fra venstre er det Annika Nøraa- Nielsen, Julie Aagaard Rasmussen, Jeanette Byg Nordentoft og Kristine Lundgaard.

Det er lidt råt at gå til CrossPower

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce