E-sport som nyt linjefag på Levring Efterskole

Levring Efterskole vil gerne være med til at nedbryde forestillingen om, at e-sport bare er noget, der foregår på teenageværelset foran computerskærmen time efter time. Pressebillede

E-sport som nyt linjefag på Levring Efterskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faget indeholder praktiske og teoretiske moduler og har bl.a.fokus på elevernes spilfærdigheder og taktiske og mentale evner.

Levring: Levring Efterskole "skyder" for alvor 2018 i gang med nyheden om e-sport som nyt linjefag. Kommende elever kan allerede nu tilmelde sig det nye linjefag med start fra sommer. Faget indeholder både praktiske og teoretiske moduler såvel som fokus på elevernes spilfærdigheder, taktiske, mentale, og kommunikative udvikling, alt imens samarbejde, kost og motion også vil indgå som en fast del af undervisningen.

E-sport, der tidligere er blevet opfattet lidt som en nichesport, vinder ind på flere og flere uddannelser og i etablerede sportsklubber. Således bliver sporten også nu en fast bestanddel på efterskolen, der gerne vil imødekomme den efterspørgsel, der er inden for området. I første omgang bliver det spillet Counter-strike: Global Offensive (CS:GO), der til en start bliver det primære spil på skolen.

- Vi følger selvfølgelig med i den udvikling, der er inden for e-sport. Vi kan ikke komme uden om, at det er en seriøs sport i rivende udvikling, og med et stort konkurrenceaspekt, der kræver mange færdigheder for at kunne begå sig på topplan i, fortæller skolens forstander Kim Thynebjerg.

Levring Efterskole vil gerne være med til at nedbryde forestillingen om, at e-sport bare er noget, der foregår på teenageværelset foran computerskærmen time efter time. Sporten er meget mere end det, forklarer Mathias Jørgensen, der bliver den kommende underviser på linjen:

- Det er en sammensætning af hård konkurrence på betingelser af spiltræning, samarbejde, kommunikation, taktik og strategi samt mentaltræning. Derfor er vi også nødt til at have fokus på elevernes kost og motion, så vi giver dem de bedste forudsætninger for at kunne spille koncentrere, i den tid det kræver.

Baggrund i forsvaret

Med fagets modulopbygning vil han kortlægge de mange fysiske og psykiske kvalifikationer og parametre, der er i spil for at kunne udøve e-sport på topplan. Inspirationen kommer fra Mathias' egne erfaringer og interesse for e-sport samt en fortid som sergent i Forsvaret.

- Her er en del af træningen nemlig også samarbejdsøvelser bygget på de samme præmisser om, at man skal fungere som en enhed. Derudover skal man i spilsituationer ligeledes kunne holde hovedet koldt og formå at udføre sin strategi under et stort mentalt pres.

E-sport som nyt linjefag på Levring Efterskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce