Efterlønner dømt for at sælge kopi-sokker på kræmmermarked

En 66-årig kvinde fra Vejle-egnen er blevet idømt en betinget fængselsdom for at sælge uægte sokker på et kræmmermarked. Arkivfoto

Efterlønner dømt for at sælge kopi-sokker på kræmmermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjellerup: På Mausing Marked ved Kjellerup bliver der solgt lidt af hvert. Men en 66-årig kvinde fra Vejle-egnen kunne ikke dy sig for at tjene lidt ekstra ved at forsøge at sælge uægte H2O-tennissokker sidste sommer.

Med sig på markedet havde kvinden, der er gået på efterløn, men tjener lidt på kræmmermarkeder, næsten 700 par tennissokker med et H2O-lignende logo på siden.

Kvindens leverandør, en 33-årig mand fra Sydsjælland, havde også en stand på markedet, og her var han i besiddelse af 2376 par af de uægte sokker.

Kvinden nægtede i Retten i Viborg, at hun vidste, at der var tale om kopi-sokker. Hun stolede på leverandøren, som også plejede at levere strømper til hende på markedet, i de fem år hun har været der.

Det var en jurist fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der var taget på markedet for selskabet, der ejer H2O, da firmaet havde fået nys om, at der blev solgt uægte strømper på markedet. Hun var ikke et sekund i tvivl om uægtheden, da hun fandt sokkerne på markedet.

Retten slog fast, at den 66-årige kvinde må have indset det som overvejende sandsynligt, at strømperne var kopi-varer, da de blev solgt til en meget lavere pris end i sportsforretningerne. Den 66-årige kvinde blev derfor idømt 14 dages betinget fængsel med prøvetid på et år og en bødestraf på 10.000 kroner. Hun modtog efterfølgende sin dom.

Den 33-årige mand blev idømt tre måneders betinget fængsel med prøvetid på et år, 80 timers samfundstjeneste og en bødestraf på 20.000 kroner. Han har senere anket dommen.

Firmaet, der ejer H2O, krævede en erstatning på næsten 29.000 kroner, men det fandt retten ikke grundlag for.

Efterlønner dømt for at sælge kopi-sokker på kræmmermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce