En æra er forbi for Niels Due Jensen

Efter 40 år i forskellige store stillinger på Grundfos siger Niels Due Jensen nu farvel til den sidste, når han forlader formandsposten for bestyrelsen i ejerfonden Poul Due Jensens Fond. Foto: Morten Pedersen.

En æra er forbi for Niels Due Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundfos' mangeårige koncernchef og bestyrelsesformand, Niels Due Jensen, trækker sig tilbage som formand for bestyrelsen i ejerfonden, Poul Due Jensens Fond.

Bjerringbro: Grundfos har været hele hans liv, og han har sat markante spor i både virksomheden, branchen og i samfundet.

Men nu er det slut, for i forbindelse med sin 75-års fødselsdag trækker Niels Due Jensen sig tilbage som formand for bestyrelsen i ejerfonden, Poul Due Jensens Fond.

- Når jeg forlader fondsbestyrelsen som formand, siger jeg samtidig farvel til mere end 40 år, hvor jeg har beklædt forskellige stillinger på Grundfos. Det er da vemodigt, siger Niels Due Jensen om beslutningen.

- Det er svært for mig at sige farvel til min sidste ansættelse, for så er jeg uden for indflydelse i Grundfos, fortsætter han.

En længerevarende sygdom har dog ændret beslutningen til det nemmere, for da Niels Due Jensen blev 70 år, var meldingen, at han var født i Grundfos og skulle bæres ud.

- Det holdning ændrede min sygdom på, og jeg har de senere år også være mindre involveret i Grundfos end før i tiden, siger han.

- Men jeg har også ro i sindet og med min beslutning. For det går rigtig godt for Grundfos, og jeg synes, at der bliver taget hånd om også de bløde værdier, så jeg er tryg ved nu at lade stafetten gå videre. Det har været en fornøjelse og en ære at have udrettet så mange ting for kunderne med dygtige, engagerede og kompetente medarbejdere gennem mere end fem årtier, siger Niels Due Jensen.

Han overlader formandsposten for Poul Due Jensens Fond til tidligere CEO - koncernchef - for ALK Abelló, Jens Bager.

Et vemodigt farvel til Grundfos, betegner den tidligere koncernchef sin beslutning om at forlade formandsposten for bestyrelsen i ejerfonden.
Et vemodigt farvel til Grundfos, betegner den tidligere koncernchef sin beslutning om at forlade formandsposten for bestyrelsen i ejerfonden.

Vi ses Grundfos

Det var hans far, Poul Due Jensen, som stiftede Grundfos tilbage i 1945.

Og fra barnsben fik Niels smag for både det hårde og beskidte arbejde, der foregik i smedjen, og for det komplicerede ingeniørarbejde. I 1960 kom han selv i lære som maskinarbejder på Grundfos, og efter sin værnepligt læste han til maskiningeniør på Århus Teknikum.

I et par år herefter var han ansat som ingeniør hos Danfoss, og han vendte tilbage til Bjerringbro og Grundfos i 1974 som udviklingsingeniør og senere direktør.

Da Poul Due Jensen dør i 1977, overtager Niels Due Jensen ledelsen af koncernen og bliver som koncernchef og CEO frem til 2003. Fra 2003-2011 er han arbejdende koncernbestyrelsesformand og fra 2011 frem til nu formand for Poul Due Jensens Fond, der er den primære ejer af Grundfos.

- Niels er en ener. Han henviser ofte til sin fars mange ideer og visioner for Grundfos, men det er og bliver Niels, som gjorde Grundfos til verdens største og teknologisk førende i branchen. Desuden arvede han sin fars evne til at forstå og kende kunderne, så vi altid har været et skridt foran konkurrenterne.

- Når jeg i dag er så privilegeret at varetage Niels' tidligere job, så kan jeg ved selvsyn se, hvor meget han har betydet og stadig betyder ude i alle afkroge af virksomheden. Og hans evne til at forstå forretningen, hans intuitive forståelse for teknologi og ikke mindst hans detaljerede viden om alle produkterne er fænomenal. Han skabte så ufatteligt meget både på egen hånd og ved at få sine folk til at gå i samme retning. Han står for mig som et af de helt store ikoner i dansk erhvervsliv, siger Mads Nipper, der er koncernchef og CEO for Grundfos.

Grundfos-koncernen omfatter i dag flere end 18.700 medarbejdere, 83 selskaber i 56 lande og betegnes som verdens største inden for cirkulationspumper. På hovedkontoret i Bjerringbro kan man godt forvente fortsat at se lidt til Niels Due Jensen.

- Nu vil jeg tillade mig at holde lidt mere fri, nyde naturen, rollen som bedstefar og måske rejse. Jeg vil stadig kigge forbi Grundfos for lige at sikre mig, at alt er, som det skal være, siger Niels Due Jensen med et smil.

En æra er forbi for Niels Due Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce