Én dårligt betalende kunde har væltet korthuset: Welding Company konkurs

Svejsevirksomheden Welding Company under konkursbehandling. Modelfoto/Scanpix: Søren E. Alwan

Én dårligt betalende kunde har væltet korthuset: Welding Company konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kun to år er svejsevirksomheden Welding Company under konkursbehandling. En dårligt betalende storkunde har væltet korthuset, siger direktøren.

Bjerringbro: Efter kun to år er historien om svejsevirksomheden Welding Company, der har adresse på Tange Søvej mellem Rødkærsbro og Bjerringbro, snart slut. I hvert fald er virksomheden taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Viborg efter en begæring, der er modtaget den 22. maj 2018.

Advokat Ole Thiel, Viborg, er udpeget som kurator, og fordringer og krav mod virksomheden skal afleveres til kuratoren inden for fire uger fra den 8. juni.

Selv kalder direktør Ivan Pedersen situationen for sørgelig og kedelig.

- Jeg har prøvet at redde firmaet, så ingen medarbejdere skulle komme i klemme, men det er ikke lykkedes mig. Allerede i februar og marts kunne jeg se, hvor det bar hen, men jeg har ikke haft en chance for at rette op på den dårlige økonomi. Det er sørgeligt og kedeligt og en meget trist situation, siger han.

En dårlig betalende storkunde er hovedårsagen til virksomhedens konkurs, fortæller Ivan Pedersen.

- Der har været flere dårlige betalere, som har givet os problemer siden begyndelsen. Men specielt én storkunde har væltet korthuset, lyder det fra direktøren.

Haltende regnskaber

Welding Company er stiftet den 6. juni 2016, og allerede i første regnskabsår fremgår det, at virksomheden har haft en svær gang på jorden.

Her fremgår det nemlig, at Welding Company sluttede året 2016 med en gæld på 748.000 kroner grundet for lille en omsætning og tilgodehavender på 500.000 kroner. Desuden fortæller årsberetningen, at selskabet allerede i sit første halve leveår tabte hele sin egenkapital, og at selskabets fortsatte drift var afhængig af, at den nødvendige kreditfacilitet kunne stilles til rådighed - her omtales Skat som den største kreditor, hvorfor virksomheden måtte indgå en afviklings-ordning på en del af gælden til Skat.

- Selskabets indtjening i 2016 har ikke levet op til forventningerne, og resultatet betragtes ikke som værende tilfredsstillende. Selskabet har tabt mere end 50 procent af anpartskapitalen, som forventes retableret ved egen indtjening, står der i ledelsesberetningen i omtalte årsregnskab.

- Efterslæb på en gæld til Skat har også haft betydning for virksomhedens levevilkår. Jeg har løbende forsøgt at rette op på det ved at poste en masse penge i virksomheden, men de er tabt nu, siger Ivan Pedersen og fortsætter.

- Nu er der ikke andet for, end at jeg må slikke mine sår og komme videre.

To faste medarbejdere er blevet opsagt og fritstillet, mens virksomhedens øvrige ansatte har været på kontakter, der er løbet ud. I løbet af året 2018 har Welding Company haft 84 kontraktansatte igennem virksomheden, men nu er der ingen tilbage ud over direktøren.

- For mit vedkommende så fortsætter jeg i en virksomhed, jeg kører ved siden af, fortæller Ivan Pedersen, der købte Rødkærsbro-virksomheden CCI Solutions ApS i sommeren 2017.

Én dårligt betalende kunde har væltet korthuset: Welding Company konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce