En eller to skoleledere i Bjerringbro

De to skoler i Bjerringbro kan måske få fælles ledelse, men det vil ikke ændre på dagligdagen for elevernes hverdag. Billedet er fra Egeskovskolen. Arkivfoto

En eller to skoleledere i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebestyrelser overvejer fælles ledelse for Egeskovskolen og Bøgeskovskolen

Bjerringbro: Skal de to skoler i Bjerringbro have fælles ledelse? Det spørgsmål diskuteres i øjeblikket i bestyrelserne på Bøgeskovskolen og Egeskovskolen. Anledningen er, at skoleleder på Egeskovskolen Frank Dissing Jensen går på pension 1. februar, og at skolens pædagogiske afdelingsleder Jesper Lysgaard rejste til et nyt job 1. november.

Skolechef Claus Drachmann har på et møde med skolebestyrelsen på Egeskovskolen skitseret mulighederne for fælles ledelse, og han skal også mødes med Bøgeskovskolens bestyrelse.

- Der kan være en god synergi-effekt i at lave en fælles ledelse, blandt andet fordi antallet af elever falder på begge skoler. Med en fælles ledelse kan vi lave en god og moderne skole, siger han.

- Men der er ikke tale om en feberredning, nu hvor Egeskovskolens leder går på pension. Og det er i sidste ende de to skolers bestyrelser, som tager den afgørende beslutning, om de ønsker en fælles ledelse, tilføjer Claus Drachmann.

Ledere er dyre, og hvis vi har en fælles ledelse, kan der spares penge. Hidtil har vi jo sparet på lærere og pædagoger, mens der ikke er sparet på ledelsen. Da vi nu skal have både ny skoleleder og souschef på Egeskovskolen, er det oplagt at se på mulighederne for fælles ledelse.
Martin Bøgelund, formand for skolebestyrelsen på Egeskovskolen.

Økonomien

Formanden for Egeskovskolens bestyrelse Martin Bøgelund lægger ikke skjul på, at økonomien også spiller en rolle i overvejelserne, og at der på sigt kan blive tale om, at de to skoler lægges sammen til én.

- Ledere er dyre, og hvis vi har en fælles ledelse, kan der spares penge. Hidtil har vi jo sparet på lærere og pædagoger, mens der ikke er sparet på ledelsen. Da vi nu skal have både ny skoleleder og souschef på Egeskovskolen, er det oplagt at se på mulighederne for fælles ledelse, siger han.

- I forvejen har vi et godt samarbejde med Bøgeskovskolen om valgfag og åben skole-arrangementer, og det samarbejde kan blive endnu tættere med fælles ledelse, tilføjer han.

Også det faldende elevtal spiller ind på overvejelserne. I dette skoleår er der 436 elever på Bøgeskovskolen og 485 på Egeskovskolen. Fremskrivningen af elevtallet viser, at der i næste skoleår 2018/19 er 411 elever på Bøgeskovskolen og 478 på Egeskovskolen. I 2024/25 er tallene henholdsvis 348 og 421.

Nærhedsprincippet

I følge Martin Bøgelund er der flere scenarier for, hvordan samarbejdet kan etableres, for eksempel at opdele eleverne efter alder og have de yngste på den ene skole og de ældste på den anden.

- Når det gælder de yngste elever, lægger vi vægt på nærhedsprincippet, så begge skoler har en indskolingsafdeling. Hvis vi vælger at have mellemtrinet på den ene skole og udskolingseleverne på den anden, kan det give problemer, hvis elever fra specialklasserne på Egeskovskolen i nogle timer skal undervises i 'normal' klasser på Bøgeskovskolen, siger han.

- Det er slet ikke så let, som det kan se ud på papiret. Men vi håber, der findes en løsning rimelig hurtigt ikke mindst af hensyn til skolernes medarbejdere, tilføjer Martin Bøgelund.

Umiddelbart er der ingen tidsfrist for, hvornår der skal tages en beslutning, men drøftelserne mellem de to skoler betyder, at de to stillinger på Egeskovskolen ikke umiddelbart slås op.

- Vi kan måske konstituere en pædagogisk leder i en periode, hvor vi formodentlig vælger at ansætte en fra Viborg Talent, siger Claus Drachmann.

En eller to skoleledere i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce