Er tredje gang lykkens gang? - Lokalt gymnasium tæt på at få ja til hf-afdeling

Rektor Dorte Gade håber på at der fra august 2019 kan udbydes hf på Bjerringbro Gymnasium. Arkivfoto

Er tredje gang lykkens gang? - Lokalt gymnasium tæt på at få ja til hf-afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tredje gang er måske lykkens gang. Bjerringbro Gymnasium tæt på at få hf-afdeling til august.

Bjerringbro: Fredag fik rektor på Bjerringbro Gymnasium Dorte Gade en besked fra Undervisningsministeriet, der løftede stemningen en hel del.

To gange tidligere har Bjerringbro Gymnasium søgt om at etablere en hf-afdeling på gymnasiet, og hver gang har skolen fået afslag trods en positiv indstilling fra regionsrådet.

Dette afholdt dog ikke Dorte Gade samt bestyrelsen fra at forsøge en tredje gang, og denne gang ser det ud til at skulle lykkes.

- Vi har modtaget et brev fra ministeriet, hvori der står, at ministeren har godkendt vores ansøgning om, at Viborg Gymnasium & HF etablerer et udlagt udbud af den to-årige hf på Bjerringbro Gymnasium, fortæller hun.

- Nu arbejdes der på en samarbejdsaftale. Når vi i mål med den, herunder aftaler om økonomi, så kan Viborg Gymnasium & HF lægge en hf på Bjerringbro Gymnasium allerede fra august 2019, siger en glad Dorte Gade, der er trukket i arbejdstøjet de næste uger.

En af årsagerne til, at ministeriet ser anderledes på ansøgningen denne gang, skyldes, at man i ansøgningen har lagt vægt på, at antallet af ansøgere til Bjerringbro Gymnasium falder, hvilket i sidste ende kan true gymnasiets eksistens. I en del år har gymnasiet haft elever nok til at kunne etablere mellem fire og fem klasser, men de seneste par år har der kun været søgning til tre små klasser.

Forsøgsordning

I meddelelsen fra undervisningsministeren står der derfor, at man i vurderingen af ansøgningen har lagt vægt på Bjerringbro Gymnasiums aktuelle situation, herunder at det kan være hensigtsmæssigt at afprøve - i en treårig periode - for at se om en toårig hf kan bidrage til at udvikle og styrke institutionen.

Der er ikke, som i de to første forsøg, tale om, at det er Bjerringbro Gymnasium, der opretter sin egen afdeling med hf-tilbud.

Derimod udformes tilbuddet som et samarbejde mellem Bjerringbro Gymnasium og Viborg Gymnasium og HF, der har det faglige og pædagogiske ansvar for uddannelsen, mens Bjerringbro Gymnasium bliver en satellit for hf-uddannelsen.

Som ministeriet også skriver i sit svar, så vil det i første omgang blive drevet som en forsøgsordning i tre år, og derudover er der også et krav om, at Bjerringbro Gymnasiums samlede kapacitet ikke øges.

Men inden man når dertil, skal de to gymnasier indgå en samarbejdsaftale, og de skal have fart på, for aftalen, hvor rammerne for samarbejdet om det kommende udbud præciseres, skal ligge på ministerens bord den 15. februar, og allerede inden juleferien starter, altså den 21. december, skal de meddele ministeren, at en samarbejdsaftale er under udarbejdelse.

Er tredje gang lykkens gang? - Lokalt gymnasium tæt på at få ja til hf-afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce