Formand måtte svare på mange kritiske spørgsmål

Gudenådalens Energiselskab arbejder på andre løsninger, men det bliver noget dyre at varme sit hus op i 2019 efter at projektet med varmepumper i Tange Sø er udsat. Arkivfoto

Formand måtte svare på mange kritiske spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstand fra især Favrskov Kommune betyder, at forbrugerne i Bjerringbro og Ulstrup får en langt større varmeregning i 2019.

Bjerringbro: Det var en bekymret forsamling, der på generalforsamlingen i Gudenådalens Energiselskab torsdag aften modtog nyheden om, at varmeforbrugerne i 2019 skal betale betydeligt mere for varmen.

En af de omkring 85 deltagere var Bo Refer fra Bjerringbro, han fortæller om rekordmange deltagere ved et møde, hvor spørgelysten var stor - og kritisk.

- Jeg var rystet. Det tror jeg hele forsamlingen var, da det gik op for os, at et standardhus på 130 kvadratmeter fremover skal betale over 3.500 kroner mere om året for varme, og alt sammen fordi Favrskov Kommune med flere har gjort indsigelser mod varmepumpeprojektet ved Gudenåcentralen, selv om Viborg Kommune havde godkendt det, siger Bo Refer, der fornemmede en udbredt forargelse hos de andre deltagere.

Formanden for Gudenådalens Energiselskab, Preben Sørensen indrømmer, at han blev mødt af mange kritiske spørgsmål, men det glæder ham, at han fik mulighed for at forklare sagen.

- Jeg forstår godt, at forbrugerne er ærgerlige, og det er vi da også selv. Jeg synes, at det er skandaløst og brandærgerligt, at så flot og prestigefyldt et projekt bliver bremset. Varmepumpeprojektet kunne have sænket varmeprisen betydeligt, men lige nu er det på hold til trods for at Viborg Kommune har givet sin positive tilkendegivelse, siger Preben Sørensen.

Ubegrundet indsigelse

Både Favrskov og Randers Kommuner samt Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforening gør indsigelse over, at et varmepumpeanlæg ved Gudenåcentralen vil ændre vandtemperaturen i Gudenåen med plus 0,08 grader.

- Jeg finder deres indsigelse helt ubegrundet, og jeg mener indsigelsen i virkeligheden drejer sig om Gudenåcentralens eksistensberettigelse - et slag der nu har kørt i over 30 år, siger Preben Sørensen, der dog ønsker at se fremad og finde andre løsninger.

- Det vigtigste lige nu er, at vi får fusionsaftalen med Favrskov Kommune i hus, så vi kan få etableret et andet luft til vand varmepumpesystem samt en ledningstracé mellem Bjerringbro og Ulstrup, der skal skabe det økonomiske grundlag for fusionen og i sidste ende give bedre varmepriser til forbrugerne, siger han.

Favrskov Kommune har efter fusionen for et år siden pludselig valgt at stille sig på bagbenene i forhold til dét varmepumpesystem, der skal etableres i nærheden af varmeværket i Bjerringbro, til trods for at der sad et byrådsmedlem fra Favrskov Kommune med ved de oprindelige fusionsforhandlinger og nikkede ja til aftalen.

- Vi ønsker dog en god og konstruktiv dialog, så vi har valgt at være forhandlingsvillige og maner til besindighed, og jeg forventer, at aftalen er på plads i løbet af de næste uger, siger Preben Sørensen.

Formand måtte svare på mange kritiske spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce