Fortsat fokus på øget vækst

Mads Nipper vil fortsat have fokus på målene og økonomien - for at kunne levere alt det andet.

Fortsat fokus på øget vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom 2020-mål næsten er nået skal økonomien følges tæt.

Viborg: Med præsentationen af rekordregnskabet for 2017 har Grundfos for alvor fået lavet det "turn over", som regnskabet for 2014 klart indikerede, at der var brug for, og man er meget tæt på at have opnået de mål, virksomheden har sat for 2020.

Der er kommet godt styr på væksten generelt, selvom Tyskland skuffede i 2017, og USA ikke helt kom op på det forventede niveau, indtjeningsgraden er med 9,9 procent meget tæt på de ønskede 10 procent, afkast af investeret kapital er lidt over målet på 17 procent og kundeloyaliteten er på nøjagtig de ønskede 86 procent. Kun medarbejdertilfredsheden er med 70 procent stadig et stykke under de ønskede 78 procent.

- Det er også et meget ambitiøst mål, men vi vil stadig arbejde meget målrettet på at nå det, siger Mads Nipper, som jo grundlæggende ellers er meget tilfreds med, at de andre 2020-mål faktisk allerede er i hus.

- Det betyder ikke, at vi bare kan læne os tilbage i tilfredshed, for vi skal stadig have en årlig vækst på over tre procent, og det er da klart, at vi også på sigt skal have en bedre indtjening på for eksempel nogle af vores områder i Kina, hvor vi foreløbig har vækstet meget, men nok ikke tjent så meget, som vi skal. Det ser jeg nu som en god langsigtet investering, siger Mads Nipper.

Nøgletal 2017
Omsætning: 25,634 milliarder kroner.Overskud før renter og skat (EBIT): 2,346 milliarder kroner.

Organisk vækst: 5,3 procent.

Antal ansatte: 18.596.

Stram styring

Han forklarer det rigtig flotte resultat for 2017 med blandt andet en meget stram budgetstyring gennem de senere år, som nu for alvor er slået igennem og med en langt bedre indkøbsstrategi, som helt enkelt har betydet færre udgifter til råvarer og lignende.

- Det betyder ikke, at Grundfos fremover bare skal være en virksomhed, hvor der kun fokuseres på tal og indtjening. Det er i sig selv ikke interessant. Vi vil gøre en forskel på verdens energi- og vandforbrug, men det kan vi kun gøre, hvis vi også tjener penge, så vi bliver nødt til at have fokus på begge dele, siger Mads Nipper, som da også ærgrede sig over, at Grundfos' eget "grønne regnskab" for 2017 ikke var alt for godt.

Det viste nemlig en større CO2-udledning og et større vandforbrug end året før.

- Og, det er vi ikke stolte af. Det kan selvfølgelig forklares med større vækst, men det er bare ikke godt nok. Vi skal have orden i eget hus, så det vil vi gøre bedre i år, siger Mads Nipper.

Fortsat fokus på øget vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce