Frygt for at trafikstøj vil genere hytter

Det er her i Runestensparken, at idrætscentret vil opføre de ti hytter. Foto: Morten Dueholm

Frygt for at trafikstøj vil genere hytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk udvalg vurderer om hytter ved idrætsparken kræver lokalplan.

Bjerringbro: Bjerringbro Idrætspark- & Kulturcenters plan om at placere 10 hytter ved idrætsparken skal nu videre til Teknisk Udvalg, hvor politikerne skal vurdere, om det kræver en ny lokalplan at opføre hytterne.

Kultur- og Fritidsudvalget har behandlet sagen og anbefaler Bjerringbro Idrætsparks forslag om placering af hytter på arealet. Niels Jørgen Ottosen (V) deltog ikke i udvalgets behandling af sagen på grund af inhabilitet.

Planen er, at bygge hytterne på en del af det areal, som idrætsparken har udlejet til Gudenådalens Museum, og hvor Runestensparken ligger. Lejeaftalen er opsagt med udgangen af april 2019. Ifølge den eksisterende lokalplan er området udlagt til aktivitetsområde for museum og skulpturpark.

- Lige nu afventer vi, hvad der sker. Vi forventer, at der skal laves en lokalplan for hytterne, og indtil den kommer i høring, vil vi overveje, hvad vi skal gøre for at bevare Runestensparken.
Peter Vestergaard, leder af Gudenådalens Museum.

Frygt for støj

De 10 hytter med plads til 50 personer vil give mulighed for, at Bjerringbro Idrætspark- & Kulturcenter kan arrangere træningslejre og kurser med overnatning.

Forud for mødet i Kultur- og fritidsudvalget var vurderingen fra forvaltningen, at man bør genoverveje hytternes placering, idet de to hytter nærmest på Vestre Ringvej vil være påvirket af trafikstøj.

Netop den vurdering læner lederen af Gudenådalens Museum Peter Vestergaard sig op ad. Han er ikke begejstret for, at en del af Runestensparken skal inddrages til hytterne, idet det vil ødelægge parken, som ligger på idrætsparkens jord.

- Men vi kan jo reelt ikke gøre noget, for det er jo ikke vores jord, men vi kan måske håbe på, at Teknisk Udvalg lytter til vurderingen og anbefaler en anden placering, siger Peter Vestergaard.

- Lige nu afventer vi, hvad der sker. Vi forventer, at der skal laves en lokalplan for hytterne, og indtil den kommer i høring, vil vi overveje, hvad vi skal gøre for at bevare Runestensparken, tilføjer Peter Vestergaard.

Kultur- og Fritids forvaltningen har drøftet alternative placeringer, men idrætscentret fastholder, at placeringen i Runestensparken er den bedste i forhold til de øvrige faciliteter.

Frygt for at trafikstøj vil genere hytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce