Gobelinvæverske udstiller i Gudenåhuset

Kendt, og meget dygtig, gobelinvæverske, Jenny Hansen udstiller i Gudenåhuset. Foto: Presse

Gobelinvæverske udstiller i Gudenåhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset præsenterer i februar og marts måned væverske Jenny Hansens imponerende gobeliner.

Bjerringbro: Jenny Hansen er autodidakt væverske, men hun er ikke desto mindre noget af en kapacitet indenfor vævekunsten. Det er mere end 40 år siden, hun begyndte at væve og igennem mange år har hun afprøvet forskellige former for billedvævning samt forskellige væve og garn, for at ende der, hvor hun er i dag, nemlig med en teknik der ligner de gamle gobeliner meget.

- At væve gobeliner er et gammelt håndværk, som jeg prøver at videreføre i et moderne udtryk, fortæller Jenny Hansen.

Jenny Hansen, der er bosiddende i Hobro, har et meget langt CV med utallige udstillinger og større udsmykningsopgaver. Allerede i 1980 debuterede hun på forårsudstillingen på Charlottenborg og har siden været at finde på flere af de statsanerkendte censurerede udstillinger.

Interessant er det også, at Jenny Hansen har været involveret i gaver til kongehuset, f.eks. har hun i samarbejde med dronning Margrethe designet et seks gange seks meter stort tæppe til Christian IX's gemak i repræsentationslokalerne på Christiansborg. Gulvtæppet var Folketingets og regeringens gave til dronning Margrethe i anledning af regentens 40 års regeringsjubilæum i 2012. Og i 2004 skabte hun Aalborg Kommunes gave til kronprinsparrets bryllup, gobelinen "Drømmeland".

- Mine gobeliner er i de senere år blevet mere og mere inspireret af naturens former og farver, fortæller Jenny Hansen og fortsætter.

- Med fotografiet som udgangspunkt bearbejder jeg kompositionen frem på computeren, og tillader mig også at sætte andre farver på. Ind imellem kombineres fotografierne med egne malerier. En tynd kontur vævet omkring en enkelt tråd er et gennemgående element i mange af mine gobeliner og er en teknik, som jeg selv har udviklet.

At væve gobeliner er tidskrævende og mange af værkerne på den aktuelle udstilling har det taget mellem tre og ni måneder at fremstille.

- Vævning har fået en opblomstring i disse år, også i Bjerringbro hvor der er startet en ny væveforening, fortæller Dagny Vistisen fra Viborg Bibliotekerne.

- Vi er derfor rigtig glade for at kunne præsentere en så dygtig væverske i Gudenåhuset.

På udstillingen i Gudenåhuset vises både store og mindre gobeliner, som kan opleves fra 5. februar frem til og med 23. marts i åbningstiden.

Gobelinerne er i særdeleshed inspireret af naturens former og farver.
Gobelinerne er i særdeleshed inspireret af naturens former og farver.

Gobelinvæverske udstiller i Gudenåhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce