Helhedsplan sparkes i gang med halv million til rådgivning

Niels Dueholm (S), der sidder i økonomi- og erhvervsudvalget, glæder sig over, at processen med den nye helhedsplan for Bjerringbro nu kommer i gang. Foto: Arkiv

Helhedsplan sparkes i gang med halv million til rådgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjerringbro skal have en helhedsplan. På økonomi- og erhvervsudvalget onsdag nikkes der, med stor sandsynlighed, ja til, at processen sættes i gang.

Bjerringbro: En ny helhedsplan, der skal styrke Bjerringbros udvikling, er godt på vej. Onsdag har økonomi- og erhvervsudvalget i Viborg Kommune punktet på deres dagsorden, og her skal de godkende både processen samt grundlaget for helhedsplanen.

Dette vil sige, at de skal tage stilling til de aktuelle projekter i Bjerringbro, som nu lægges ind under helhedsplanen, og nikke ja til, at der bevilges 500.000 kroner til konsulentbistand i forbindelse med udarbejdelse af planen.

- Vi skal simpelthen have noget ekstern rådgivning ind over processen, som kan lave nogle skitser og samle alle forslagene vedrørende byens udvikling under en hat, fortæller Niels Dueholm (S) der netop sidder i økonomi- og erhvervsudvalget.

Sagen er på dagsorden i forbindelse med, at man i det nye byråds konstitueringsaftale besluttede, at der hurtigst muligt skulle udarbejdes en helhedsplan for Bjerringbro.

Derfor indstilles det nu til økonomi- og erhvervsudvalget, at man sige ja til, at der udstedes det nævnte beløb til rådgivning og konsulentbistand, at de tager ansvar for udarbejdelsen af helhedsplanen, og at der tages stilling til, om der skal nedsættes et "Bjerringbroråd".

- Det er vigtigt, at udviklingsprocessen bindes rigtig sammen, således at dét Bjerringbro Byforum går og tænker, kobles sammen med dét, rådhusets planafdeling går og laver, siger Niels Dueholm.

Bjerringbroråd

Tanken er, at et Bjerringbroråd skal bestå af Bjerringbro Byforums bestyrelse, en række lokale politikere samt planafdelingen.

- På den måde kan man løbende afstemme forventninger samt drøfte planen, således at alle parter høres - både borgere, erhverv, kultur og foreninger, siger Niels Dueholm.

Helhedsplanen skal tage afsæt i de allerede indkomne forslag, som man har registreret i forbindelse med diverse fordebatter, høringer og workshops der blev afholdt i løbet af 2017.

Således skal der arbejdes med delområderne: Handelscenteret, Åparken, hvilket vil sige Gudenåen og de offentlige grønne arealer gennem Bjerringbro, Åbyen, det vil sige arealet mellem banen og Gudenåen og området Sønderbro.

Første etape, og det der først realiseres, bliver handelscenteret, der omfatter gågaden, torvet, den store parkeringsplads, Byhaven, Gudenåhuset, den kommende kulturpark og Banegårdspladsen.

Helhedsplan sparkes i gang med halv million til rådgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce