Hindbærkrattet må få højere hække

Lokalplan 491 for Hindbærkrattet i Bjerringbro blev allerede vedtaget i 2006. Siden er lokalplanområdet blevet byggemodnet, men kun ni af i alt 73 grunde er blevet solgt. Foto: Christine Krüger Hansen

Hindbærkrattet må få højere hække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen siger ja til højere hække men nej til asfalt på den offentlige sti

Bjerringbro: Lokalplan 491 for Hindbærkrattet i Bjerringbro blev allerede vedtaget i 2006. Siden er lokalplanområdet blevet byggemodnet, men kun ni af i alt 73 grunde er blevet solgt.

I et forsøg på at gøre området mere attraktiv og øge grundsalget, besluttede man i 2017 i teknisk udvalg at igangsætte ny planlægning for området efter fordebat og workshop, hvor borgerne var inddraget.

Penge er der også afsat til projektet 2.940.000 kroner for at være hel præcis, og de skal først og fremmest gå til ekstra byggemodning, et tab for manglende salg af grunde samt blandt andet penge til etablering af tre friarealer på den store udstykning, hvor også tre såkaldte gabionsmure skal fjernes, ligesom 300 meter grusvej mod nord skal asfalteres.

Nu er høringsperioden slut, og sagen var på økonomiudvalgets dagsorden onsdag, hvor den blev godkendt uden ændringer eller kommentarer.

Der var i høringsfasen tre ændringsforslag til den foreslåede lokalplansændring - nogle er blevet afvist, mens andre er blevet imødekommet.

Udvalget har eksempelvis besluttet, at man må have levende hegn op til maksimalt 1,80 meter mod det foreslåede 1,30 meter, hvilket fem af de nuværende syv husejere i området havde ønsket sig. Begrundelsen for at man har valgt at være positivt indstillet overfor den højere hæk skyldes, ifølge forvaltningens bemærkninger, netop at størstedelen af de nuværende boregere står bag denne indsigelse.Derimod blev det til et nej til at ændre belægningen på den sti, der går tværs igennem udstykningen i nord-syd-gående retning. Én indsigelse gik på at man ønsker asfalt i stedet for stenmel, da man frygter at stien bliver svær at vedligeholde samt fyldt med ukrudt.

Men nej, sagde forvaltningen altså, og Byrådet nikkede med, først og fremmest fordi stien er tænkt som en rekreativ gangsti og beklædes dem med asfalt frygter man hos kommunen at den vil blive brugt af cyklister i høj fart.

Hindbærkrattet må få højere hække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce