Hjermind forskønner samlingsstederne i byen

Borgerforeningens formand, Per Rasmussen, glæder sig over at være med til at forbedre samlingsstederne i Hjermind, men han savner deltagelse fra byens ungdom. Foto: Johan Gadegaard

Hjermind forskønner samlingsstederne i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 150.000 kroner skal forskønne Hjerminds samlingssteder, men trods en god udvikling i byen efterlyser borgerforeningens formand mere initiativ fra byens ungdom.

Hjermind: Lige dér hvor vejen svinger skarpt til højre overfor præstegården i Hjermind, ligger byens forsamlingshus. Forsamlingsbygning står der med sorte metalbogstaver på gavlen, hvor det også afsløres, at den røde murstensbygning er fra 1888.

Den gamle bygning har været renoveret ad flere omgange - senest i 2014 hvor borgerforeningen stod for at lave en mere handicap- og ældrevenlig belægning samt bedre adgang til huset.

Nu har foreningen fået bevilget næsten 146.000 kroner til nye projekter, og de penge skal blandt andet komme den gamle bygning og dens brugere til gode. Det fortæller Per Rasmussen, der er formand for Hjermind Forsamlingshus- og Borgerforening.

- Allerede i februar 2017 inviterede jeg byens borgere til et møde, hvor vi talte om, hvad vi ville med vores by, og hvad vi havde lyst til, der skulle ske. Der var flere ønsker til forsamlingshuset og til flere opholdsområder i byen, og det er så det, vi vil kaste os over her i foråret, siger Per Rasmussen

Pengene fik foreningen tildelt af Viborg Kommune fra puljen "Byforskønnelse fra mindre byer 2017" i november sidste år.

Den nye flisegang skal gå rundt om huset, så man kan gå med en rollator, en barnevogn eller bare tørskoet om på terrassen.
Den nye flisegang skal gå rundt om huset, så man kan gå med en rollator, en barnevogn eller bare tørskoet om på terrassen.

Et samlingssted for alle

De fleste af de 146.000 kroner skal gå til en ny flisegang, der skal sno sig rundt om forsamlingshuset til terrassen i baghaven, samt en udvidelse af selve terrassen og et hegn over til naboen.

- Projektet skal gøre bygningen endnu nemmere at komme til for byens ældre borgere og folk med barnevogne. Desuden skal en udvidelse af terrassen være til glæde for alle, så vi håber på en god sommer, siger Per Rasmussen med et smil.

Han forventer, at projekterne bliver skudt i gang i slutningen af marts, så det hele står klar til forårets konfirmationer. Hjermind Forsamlingshus bliver flittigt brugt, for ud over cirka 35 udlejninger årligt mødes byens borgere til fællesspisninger flere gange om måneden, og dertil kommer alle arrangementerne til årets højtider, en årlig ølsmagning samt menighedsrådets arrangementer flere gange om året.

- Det er bestemt et samlingssted, der er vigtigt for vores lille by. Her huser vi mange sociale arrangementer, og det er vigtigt at mødes, hvis vi skal holde gang i fællesskabet, siger Per Rasmussen.

Inden de 146.000 kroner er brugt, håber man også at kunne få råd til et par nye vinduer til forsamlingshuset.
Inden de 146.000 kroner er brugt, håber man også at kunne få råd til et par nye vinduer til forsamlingshuset.

Hvor er ungdommen?

Ud over forbedringerne på forsamlingshuset, skal pengene fra byforskønnelses-puljen også gå til anlæggelse af en petanquebane og et opholdsområde med borde og bænke ved Hjermind Gl. Skole. Her ligger byens legeplads allerede, og meningen er, at man med petanquebanen vil gøre området til et samlingssted for alle byens borgere.

- Det handler jo om, at de tilbud vi har, kan trække folk til. Så idéen er, at når ungerne leger, så kan forældrene tage en kop kaffe med til at nyde på bænkene eller tage et spil petanque. Så det er et forsøg på at gøre vores fælles samlingssteder så relevante for så mange borgere som muligt, siger Per Rasmussen.

Om fællesskabet i byen er det den samme klassiske fortælling om Tordenskjolds soldater. Derfor savner Per Rasmussen de unge, der har bosat sig i Hjermind.

- Hvor er de, spørger han og svarer selv på spørgsmålet?

- Børnefamilierne har jo så travlt nu om stunder, at de ikke har tid til andet end at få deres eget liv til at hænge sammen. Jeg underkender ikke, at de har travlt, men jeg savner stadig initiativer fra ungdommen. Jeg savner, at de deltager eller som minimum viser en interesse for, hvordan tingene drives i en lille by, for det bliver ikke ved med at gå, at det er den gamle garde, der får alting til at ske. For når vi ikke længere vil drive værket, så er der risiko for, at alting går i stå, siger han.

Selv forventer borgerforeningens formand at blive på posten nogle år endnu.

- Vi har planer om et nyt køkken i forsamlingshuset i nærmeste fremtid, og det arbejde regner jeg med at gøre færdigt, og så mener jeg, jeg har gjort mit, siger Per Rasmussen, som oftest er engageret i op til flere projekter i byen.

- Og så er det jo et godt eksempel på, at det vil være oplagt, at en af de lidt yngre personer overtager, for det er jo dem og deres børn, der skal have glæde af vores by og de tilbud, der er her længe endnu. Men det kommer måske også, siger han og smiler.

Hjermind forskønner samlingsstederne i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce