Holmris B8 direktør: fusionen er en gammel drøm

Henrik Holmris, tidligere administrerende direktør for Hoomris A/S, nu i samme stilling hos det nye selskab Holmris B8 ser lyst på fremtiden efter fusionen. Arkivfoto.

Holmris B8 direktør: fusionen er en gammel drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Holmris bliver direktør for fusionsselskabet Holmris B8, og med sammensmeltningen af de to virksomheder følger både afskedigelser og store ambitioner.

Bjerringbro: Onsdag klokken 15 præcis samlede ledelsen på både B8 og Holmris deres ansatte for at lade dem vide, at de to møbelvirksomheder for eftertiden går sammen som én ny fælles enhed.

Det nye selskab kommer til at hedde Holmris B8, og det er en drøm, der bliver til virkelighed for chefen for det hele - administrerende direktør Henrik Holmris.

- For mig er det en gammel drøm at se de to familievirksomheder, som i flere generationer har drevet møbelfabrikker på hver sin side af Gudenåen, smelte sammen til én, siger han og påpeger, at fusionen er betinget af, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender den.

- Det kan tage op til otte uger, og indtil da skal vi passe vores forretninger, som vi kender dem i dag, siger Henrik Holmris.

Uro i maven

De ansatte hos Holmris modtog nyheden om fusionen med lige dele positivitet og bekymring.

- Det er klart, at der følger bekymringer og uro i maven, når man får sådan en meddelelse. Men samtidig ved vi som medarbejdere godt, at det både er positivt for vores firmaer og for Bjerringbro, og at man på den her måde beholder en masse arbejdspladser i byen - og det kan vi jo kun se det positive i og glæde os over, siger Jens Erik Knudsen, der som Holmris' arbejdsmiljørepræsentant udtaler sig på kollegaernes vegne.

Han forventer ikke, at medarbejderne går ind i nærmere kommunikation med ledelsen før til april, når fusionen er endelig godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Indtil da kan vi ikke gøre så meget, så vi stikker en finger i jorden, håber på det bedste og frygter det værste, siger han.

Medarbejdernes bekymring er imidlertid velbegrundet, for Henrik Holmris erkender, at fusionen vil medføre afskedigelser.

- Der vil forekomme dobbelt-funktioner på nogle områder, og det vil på kort sigt medføre nogle afskedigelser. Vi vil naturligvis hjælpe folk videre på bedst mulig vis, og så er min ambition, at vi på baggrund af fusionen vil få yderligere vækst, og at vi dermed får brug for flere medarbejdere på den lange bane, siger Henrik Holmris.

Det perfekte match

De to møbelfabrikanter har hver sine styrker og svagheder, og det gør fusionen til det perfekte match, siger Henrik Holmris.

Selv kommer han med et firma, der gennem de seneste år har opkøbt 14 virksomheder og er steget fra en omsætning på 60 millioner kroner i 2011 til 800 millioner i 2017. Helt samme historie har B8 ikke, de to seneste offentlige regnskabsår kørte virksomheden med næsten 40 millioner kroner i underskud.

- Men der er også noget, vi ikke er i mål med. Eksempelvis er B8 stærke på deres service- og miljøkoncepter, det samme er de på flere teknologiske platforme og digitale systemer, der giver en bedre helhedsoplevelse for kunden - der er de flere skridt foran, siger Henrik Holmris.

Desuden får man med fusionen langt mere kapacitet og produktions-plads på Martin Bachs Vej, hvor B8 har hovedsæde.

- Vi kan ikke vokse mere her på Odinvej, så der er store udviklingsmuligheder på Martin Bachs Vej, hvor vi også vil flytte både administrationen og produktionen hen. Hele formålet med fusionen er med andre ord, at vi skal skabe en stærkere virksomhed sammen, så jeg vil mene, vi er ude i det helt perfekte match, siger han.

Holmris B8 direktør: fusionen er en gammel drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce