Holmris og B8 går sammen og bliver til Holmris B8

Henrik Holmris er administrerende direktør i den sammenlagte virksomhed. Arkivfoto

Holmris og B8 går sammen og bliver til Holmris B8

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holmris og B8 fusionerer og skaber én af Nordens førende virksomheder inden for det professionelle møbelmarked.

Bjerringbro: Holmris og B8 har mandag underskrevet en aftale om at lægge de to firmaer sammen. Med fusionen af de to store kontormøbelfabrikker med base i Bjerringbro er det også historien om to familier, der finder sammen i en ny stærk fælles enhed.

Med fusionen skabes en stærk nordisk udbyder af møbler til det professionelle marked med en samlet omsætning på 1,1 milliard kroner og flere end 400 medarbejdere, heraf cirka 180 i Bjerringbro.

Fusionen kan også ses som en løsning, der skal redde B8, der de sidste par år har haft en skrantene økonomi. Sammenlagt fik virksomheden næsten 40 millioner kroner i underskud i de to seneste offentlige regnskabsår, mens Holmris har præsteret et plus på knap 30 millioner kroner i samme periode. Tallene, for begge virksomheder, er dog fra henholdsvis 2016 og 2015.

Parterne ser frem til en række stordriftsfordele i både produktion og salg.

- Det har været vigtigt for mig og familien, at B8 har fundet en fremtidssikret havn, og jeg ser fusionen med Holmris som en rigtig god løsning, der også sikrer, at arbejdspladser fastholdes i Bjerringbro, siger Niels Due Jensen fra ejerkredsen.

Holmris har igennem de senere år skabt en kraftig vækst i alle fire kundesegmenter: office, learning, care og hospitality (hotel). Firmaet indgår i fusionen med den største omsætning og har store planer om at vokse yderligere i ind- og udland.

- Det har været vigtigt for mig og familien, at B8 har fundet en fremtidssikret havn, og jeg ser fusionen med Holmris som en rigtig god løsning, der også sikrer, at arbejdspladser fastholdes i Bjerringbro
Niels Due Jensen, en del af ejerkredsen
Om Holmris og B8
Holmris Group omfatter virksomhederne Holmris, Labofa, Holmris.Designbrokers, O.J System og 3R Kontor. Gruppen har mere end 320 medarbejdere, fabrikker i Bjerringbro, Silkeborg og Vemmelev samt showrooms og logistikcentre i Køge, Løsning, Birkerød, København, Aarhus, Oslo, Stockholm, London, Rotterdam og Boston.B8 - Work Smarter leverer møbler, indretningsløsninger, services og projektstyring. B8 er specialister i at servicere deres kunder nationalt og globalt, og har solid erfaring i at omsætte arkitekters visioner til skræddersyede møbel- og designløsninger, der forener form og funktion.B8 beskæftiger 130 medarbejdere og har kontorer og showrooms i Bjerringbro, Aarhus, København, Odense, Aalborg, Oslo, Bergen, Dubai og Singapore.
Niels Due Jensen er tilfreds med at han har fået fremtidssikret B8 gennem en fusion med Holmris. Foto: Arkiv
Niels Due Jensen er tilfreds med at han har fået fremtidssikret B8 gennem en fusion med Holmris. Foto: Arkiv

Holmris i spidsen

B8 spiller ind med en række gennemprøvede it- og styringssystemer, ligesom virksomheden er kendt for at have et moderne produktionsapparat og at stå stærkt inden for service og miljø.

- Det kan vi og vores kunder med fordel drage stor nytte af, siger administrerende direktør Henrik Holmris.

Kursen for den nye virksomhed er klar: yderligere vækst i Nordeuropa og på udvalgte eksportmarkeder.

- De godt etablerede relationer til kunder og leverandører vil igennem fusionen styrkes yderligere, og Holmris B8 vil stå som en innovativ og fremtidssikret virksomhed på markedet, siger bestyrelsesformand i B8 Søren Østergaard Sørensen.

Hovedsædet og produktionen kommer til at ligge på Martin Bachs Vej i Bjerringbro, hvor B8 i dag har til huse. Ejerkredsen bliver BWB Partners (hovedaktionær), Niels Due Jensen, Henrik Holmris, Niels Henrik Lauritzen og en kreds af ledende medarbejdere. Henrik Holmris bliver administrerende direktør for det nye selskab.

Sammenlægningen er betinget af, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen siger god for den, hvilket kan ske inden for otte uger.

Holmris og B8 går sammen og bliver til Holmris B8

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce