Investorgruppe med pengestærke folk vil købe Tangeværket

I øjeblikket er det Eniig, der ejer Gudenaacentralen. Nu har energiselskabet modtaget en henvendelse fra en gruppe investorer, som ønsker at købe vandkraftværket. Arkivfoto: Morten Dueholm

Investorgruppe med pengestærke folk vil købe Tangeværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudenaacentralen kan være på vej til at blive overtaget af en gruppe investorer med Silkeborg-byrådspolitikeren Hans Okholm (SF) i spidsen.

Tange: Det har i mange år bølget frem og tilbage for Gudenaacentralen, og knapt har dønningerne lagt sig, efter at det tidligere på ugen kom frem, at Gudenaacentralens vandvindingstilladelse på grund af en fejl alligevel ikke udløber næste sommer, før et nyt kapitel i det årelange drama er påbegyndt.

Nu er det nemlig kommet frem, at en gruppe med Silkeborg-politiker Hans Okholm (SF) i spidsen har henvendt sig til Eniig med et ønske om at købe vandkraftværket ved Tange Sø.

Ifølge avisens oplysninger har Hans Okholm særdeles pengestærke folk bag sig. Denne gruppe af investorer vil i den kommende uge mødes med ledelsen i Eniig, som ejer Gudenaacentralen, erfarer Viborg Stifts Folkeblad.

Både ledelsen i energikoncernen og Hans Okholm selv understreger dog over for avisen, at dialogen er på et ganske tidligt stadie.

Danmarks største

Siden 1921 har Danmarks største vandkraftværk produceret elektricitet ved hjælp af de store mængder vand, der strømmer igennem turbinerne. Den mængde elektricitet, centralen producerer årligt, svarer til omkring 3500 parcelhuses forbrug.

Gudenaacentralen blev i december 2017 købt af Eniig for 24 millioner kroner fra de tidligere ejere Nrgi og Aura. Det vil sige, at Eniig i dag ejer 999 andele i Gudenaacentralen, mens Viborg Kommune ejer en enkelt.

Formålet med at købe Gudenaacentralen skulle ifølge Hans Okholm være at sætte en fælles dagsorden med mere fokus på natur og kulturhistorie for området.

Dette betyder også, at der ikke på længere sigt vil være interesse eller ønske om at anvende værket til at producere strøm.

Investorgruppe med pengestærke folk vil købe Tangeværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce