Kødvirksomhed til Rødkærsbro

Himmerlandskød har købt det nedlagte mejeri i Rødkærsbro for at etablere en forædlingsvirksomhed. Arkivfoto

Kødvirksomhed til Rødkærsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Himmerlandskød forventer at skabe flere arbejdspladser efter opkøb af tidligere Arla-mejeri.

Rødkærsbro: Arlas lukkede smørmejeri i Rødkærsbro får nye ejere. Firmaet Himmerlandskød har købt bygningerne, hvor Arla stoppede sine aktiviteter i maj.

Arla har dog fortsat lager i bygningerne. Himmerlandskød overtager først bygningerne 1. december, og direktionen overvejer lige nu, hvordan man skal indrette de 3.700 kvadratmeter, hvoraf 2.500 er udstyret med kølefunktion.

Planen er at indrette en form for forædlingsvirksomhed, men hvad, det skal være, vides endnu ikke.

- Maskiner til fødevareproduktion er dyre, så vi skal tænke os godt om, siger underdirektør i Himmerlandskød Christian Andersen, som forventer at firmaet kan skabe mellem fem og 50 nye arbejdspladser i Rødkærsbro.

Han glæder sig over, at bygningerne er godt vedligeholdt, så det ikke bliver for dyrt at indrette dem til Himmerlandskøds aktiviteter.

Ny i ejerkredsen

Himmerlandskød er en fusion af af de fire selskaber Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød i Farsø.

Efter fusionen er Jens Peter Svendsen kommet med i ejerkredsen, som også tæller adm. direktør for Himmerlandskød Lars Andersen, sønnen Christoffer Andersen og datteren Louise Andersen.

Himmerlandskød er fordelt på fire lokationer, nemlig i Farsø, Aalestrup, Hadsund og Kjellerup, og de nye bygninger i Rødkærsbro passer godt ind, fordi de ligger tæt på Kjellerup.

Presset branche

Christoffer Andersen håber på, at virksomheden kan tiltrække de nødvendige nye medarbejdere trods lav arbejdsløshed i området. Han lægger ikke skjul på, at kødbranchen er hårdt presset.

- Vores koncept er bygget op på høj kvalitet. Vi slagter kun danske dyr, og de slagtes og forarbejdes i Danmark. Vores produkter er en smule dyrere, men markant bedre end varer fra blandt andet Polen og Litauen, siger Christoffer Andersen.

Himmerlandskød beskæftiger omkring 200 medarbejdere.

- Men der er mange flere tilknyttet vores virksomheder, alt fra landmænd til vognmænd og veterinærfolk, og vi ønsker, at de danske forbrugere støtter det danske samfund, siger Christoffer Andersen.

Da Lars Andersen etablerede Himmerlandskød for ti år siden, var det i det tidligere Arla-mejeri i Farsø.

Kødvirksomhed til Rødkærsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce