Konservative fik et kanonvalg på Papes hjemmebane


Konservative fik et kanonvalg på Papes hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremgangen nationalt slog også igennem på partileder Søren Pape Poulsens hjemmebane. På afstemningsstederne i Bjerringbro blev Konservative den største stemmesluger med henholdsvis 24 procent og 25,1 procent af de afgivne stemmer.

Viborgegnen: Konservative med lokale Søren Pape Poulsen i spidsen fik et kanonvalg med en fordobling af antallet af mandater fra seks til 12 mandater og 6,6 procent af stemmerne på landsplan, hvilket var en fremgang på 3,2 procent i forhold til det seneste folketingsvalg.

Og på hjemmebanen i hjembyen Bjerringbro var Søren Pape Poulsen og Konservative helt suveræne. På stemmestedet Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter fik Konservative 24 procent af alle de afgivne stemmer, og blev her det største parti med en lille margen til Socialdemokratiet med 23,7 procent og Venstre, der fik 22 procent af stemmerne.

Det var en fremgang på 3,7 procent i forhold til det seneste folketingsvalg i 2015 for Konservative.

Også på afstemningsstedet på Bøgeskovskolen i Bjerringbro blev Konservative det største parti. Her fik partiet hele 25,6 procent af stemmerne - en fremgang på 5,1 procent fra sidste valg. På afstemningsstedet i Rødkærsbro fik partiet 15,2 procent af stemmerne, hvilket var en fremgang på 4,7 procent.

Samlet set blev fremgangen for partiet på de ni afstemningssteder, der hører til valgkredsen Viborg Øst på hele 5,7 procent, og Pape og Konservative fra samlet 17,5 procent af stemmerne mod 11,8 procent ved folketingsvalget i 2015.

Et godt sted for os

Og det var en dybt taknemmelig Søren Pape Poulsen, som Radio Viborg snakkede med onsdag morgen.

- Jeg er dybt taknemmelig for den tillid vælgerne har vist os, og at det så er på min hjemegn, at der er rigtig mange, der har bakket op er bare helt fantastisk. Bjerringbro er det sted i landet, hvor vi har haft det bedste valg, så det er jo helt vildt. Hele Viborg Kommune har bare været ret godt sted for os, sagde Søren Pape Poulsen.

Han fortalte også, at han først og fremmeste har glædet sig over partiets gode resultat og fremgangen, og ikke dvælet så meget ved at regeringsmagten formentlig skifter til Mette Frederiksen, og at blå blok kommer i opposition.

- Mette Frederiksen skal jo forene nogle ting fra Radikale Venstre og til Enhedslisten og det vil nok tage tid. Vi skal ikke i regering med hende, men vi vil da samarbejde med den regering der kommer uanset hvad. Det forventer vælgerne jo også, sagde Søren Pape Poulsen til Radio Viborg.

Konservative fik et kanonvalg på Papes hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce