Landsbyliv: Købmanden er vital for Tange

Den 23. august kan Lise Tvede fejre at hun har drevet købmandsforretningen i Tange i 10 år. Foto: Christine Krüger Hansen

Landsbyliv: Købmanden er vital for Tange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag den 23. august kan Lise Tvede fejre, at hun nu har holdt liv i Tanges købmandsforretning i 10 år. En vigtig bedrift for den lille by.

Tange: Tange har meget at byde på: en flot natur, en friskole samt børnehave, en aktiv borgerforening og der er heller ikke langt til større byer som Viborg og Bjerringbro.

Alt dette betyder, at der for tiden nærmest er rift om huse og byggegrunde i Tange, og at det ofte er børnefamilier, der vælger at flytte til den hyggelige by, der spejler sig i Tange Sø.

Der er dog også en anden faktor, der på mange måder spiller ind i Tanges optur - nemlig den lokale købmand.

Den 23. august kan Lise Tvede fejre, at hun har drevet købmandsforretningen i 10 år - efter at hun overtog den tomme og lukkede forretningen, der var kulsejlet en del måneder før.

- Butikken var lukket fra maj til august 2008, og der opdagede Tangeborgerne for alvor, hvor vigtigt det er, at byen fortsat har en købmand, fortæller Lise Tvede, der med stor opbagning fra byen har drevet forretningen i nu 10 år.

Dermed ikke sagt, at det har været nemt. Der er mange opgaver, som skal håndteres, især administrativt, og der er mange udgifter, der skal betales, uanset om man er en lille eller stor forretning, men Lise Tvede har formået at skaffet sig et fint kundegrundlag samt en del frivillig hjælp, som også er helt uvurderlig.

- Butikken var lukket fra maj til august 2008, og der opdagede Tangeborgerne for alvor, hvor vigtigt det er, at byen fortsat har en købmand,
Lise Tvede, købmand
Der er gode tilbud hele uge 34 hos Let Køb i Tange, dre fejrer 10 års fødselsdag.
Der er gode tilbud hele uge 34 hos Let Køb i Tange, dre fejrer 10 års fødselsdag.

Alt i én butik

Butikken ligger midt inde i Tange klods op af den gennemgående vej, og der er faktisk også rigtig mange af kunderne i butikken, der såmænd bare er på gennemrejse.

- De stopper for eksempel for at købe en kage eller sodavand med på vejen, fortæller Lise Tvede, der hver dag modtager frisk brød fra Brødværkstedet i Randers.

Det er enormt vigtigt, at butikken har bagerbrød såsom rundstykker og kager - idet det er med til at lokke kunderne ind i butikken.

Vigtigheden af købmandsforretningen bliver også slået fast med syvtømmer søm, da Lise Tvede forklarer, at butikken jo er meget andet end bare en dagligvareforretning.

- Foruden det friske bagerbrød, så fungere forretningen også som indleverings- og afhentningssted for pakker til både GLS og DAO. Derudover driver vi også en postbutik samt en apoteksudsalg. Alt sammen vigtige tilbud for byens borgere, siger Lise Tvede.

Butikken er tilknyttet Dagrofa og hører under Let Køb-kæden, hvilket betyder, at der hos Tange-købmanden for det meste altid er gode tilbud på eksempelvis rugbrød samt sodavand.

- Vores tilbud gælder i to uger af gangen samtidig med, at vi altid har et månedstilbud, og så finder jeg også selv på nogle andre gode tilbud, der skal trække kunder ind i butikken, siger Lise Tvede, der gør en dyd ud af at have et bredt sortiment i en ellers lille butik.

Fastholdelse

Hun har selvfølgelig forståelse for, at Tange-borgerne også handler i andre forretninger, men understreger alligevel vigtigheden af, at butikken ikke kun bruges til at købe en pakke cigaretter og et ugeblad, for det kan den ikke overleve på.

De 10 år i forretningen, der fejres med slush ice til børnene samt kaffe og kage til de voksne, skal ikke ses som begyndelsen på enden, men Lise Tvede håber da på, at den ekstra opmærksomhed omkring butikken, i forbindelse med fødselsdagen, får nogen til at overveje, hvad fremtiden skal bringe.

- Det er enormt vigtigt, at man fastholder de kunder forretningen allerede har, siger Lise Tvede og tænker her i særdeleshed på de aftaler købmandsforretningen har med Tange Kristne Friskole, MammenFri og Hedemølle Efterskole.

De tre skoler får alle deres varer fra Tange-forretningen, og det er af kæmpe stor betydning for butikkens overlevelse.

- En ting er i hvert fald sikkert, hvis butikken lukker, og altså ikke overtages af en anden, når jeg vælger at stoppe, så åbner den aldrig igen, siger hun.

Landsbyliv: Købmanden er vital for Tange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce