Lokale virksomheder inddrages i undervisning

Gæstelærene fra det lokale Rotary. Fra venstre: Anders Olesen, Jan Fonseca Wrang, Erik Sønderby, Charles Wither Hansen, Heidi Juul Cramer og Jørn Hansen. Privatfoto

Lokale virksomheder inddrages i undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egeskovskolen indgår i tæt samarbejde med Rotary Bjerringbro og Jobcenter Viborg.

Bjerringbro: Op til påsken havde mellemtrinet på Egeskovskolen tre noget anderledes skoledage, der ikke havde ret meget at gøre med det, der står i deres almindelige undervisningsmateriale. Til gengæld kan det have stor indflydelse på elevernes fremtid.

Under overskriften "Job i nærmiljøet" fik eleverne i løbet af tre temadage stor indsigt i og viden om en lang række af byens lokale virksomheder - virksomheder de måske selv engang kommer til at arbejde i eller med.

Projektet, der handler om at klæde de unge mennesker på til at tage det rigtige valg, når de skal på begynde en ungdomsuddannelse, er blevet til i et samarbejde mellem Jobcenter Viborg, Bjerringbro Rotary Klub og Egeskovskolen.

Dagene bød på både virksomhedsbesøg og mere teoretiske indslag. Således var medlemmer af det lokale Rotary om mandagen gæstelærere på skolen, hvor de fortalte om deres nuværende eller tidligere arbejde og den uddannelse, de har taget.

Målet med dette projekt har været at åbne op for et udvidet samarbejde med de lokale virksomheder, så den åbne skole også er med til at kvalificere elevernes valg af uddannelse efter 9. klasse.
Malene Pallesen, lærer på Egeskovskolen
4.y var på besøg hos tømrervirksomheden Børge Jacobsen, hvor eleverne også fik udleveret en kasket.
4.y var på besøg hos tømrervirksomheden Børge Jacobsen, hvor eleverne også fik udleveret en kasket.

Vigtigt element

De seks gæstelærere repræsenterede en bred vifte af uddannelser og virksomheder, som eksempelvis en blomsterhandler, en administrerende direktør, en vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi samt en tidligere chefkonsulent hos Viborgegnens Erhvervsråd.

Tirsdag var eleverne på cykel rundt i byen og besøgte virksomheder og hørte om de muligheder, der findes der. 13 lokale virksomheder havde sagt ja til at deltage i projektet, så alle elever var på besøg to til tre steder.

Virksomheder, der bød inden for, var blandt andet HP El-service, PC Auto, Knowhowz, KSN-industri, Implast og Bjerringbro Kontorforsyning.

- Den åbne skole er et vigtigt element i skolereformen, men indtil nu har vi på Egeskovskolens mellemtrin fokuseret meget på kulturinstitutionerne i det nye samarbejde. Målet med dette projekt har været at åbne op for et udvidet samarbejde med de lokale virksomheder, så den åbne skole også er med til at kvalificere elevernes valg af uddannelse efter 9. klasse. Vi har som lærere set meget frem til disse dage, og vi er bestemt ikke blevet skuffede. De har været meget lærerige, også for os, da vi som eleverne også mest befinder os inden for skolens mure, fortæller lærer på Egeskovskolen Malene Pallesen.

Pilotprojekt

Onsdag var eleverne tilbage på skolen, hvor deres egne interesser inden for job og uddannelse blev sat i fokus, og Malene Pallesen er ikke i tvivl om, at gæstelærernes oplæg og elevernes besøg på virksomhederne har givet en ny viden, så de formentlig bedre kan træffe beslutningen om deres egen fremtidige karrierevalg.

- Det har været nogle fantastiske dage, hvor eleverne har snuset til livet uden for skolen, og hvor de bestemt har fået en anden viden, end den vi kan give dem inden for skolens vægge. Flere elever har også sagt, at de meget gerne vil have flere af disse virksomhedsbesøg på skemaet, siger hun.

For Rotary Bjerringbro handler indsatsen om at få muligheden for at løfte nogle unge mennesker og klæde dem endnu bedre på til fremtiden.

- Rigtig mange unge mennesker vælger gymnasiet efter folkeskolen. Hos Rotary i Bjerringbro vil vi gerne understøtte, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, siger medlem af Rotary, Erik Sønderby, der håber, at projektet bliver udbredt til alle tre folkeskoler i Bjerringbro og Rødkærsbro.

- Disse tre temadage kan godt kaldes et pilotprojekt, men målsætningen er, at det også skal introduceres på mellemtrinet og samtidig også på Bøgeskovskolen og Rødkærsbro Skole, siger han.

Lokale virksomheder inddrages i undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce