Madsens Hotel genåbner fire dage i februar

Fire dage i februar vil det være muligt at komme tilbage til en svunden tid - en tid hvor der blev både spist og danset på Madsens Hotel. Foto: Arkiv

Madsens Hotel genåbner fire dage i februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabet Sct. Jørgen åbner Madsens Hotel i Bjerringbro for spisende gæster fra den 22. til den 25. februar.

Bjerringbro: Ved salget af Madsens Hotel i Bjerringbro til Boligselskabet Sct. Jørgen. med det formål at skabe helt nye familieboliger på matriklen, sluttede en epoke i Bjerringbro. Nu har Boligselskabet Sct. Jørgen besluttet at genåbne hotellet fire dage i februar, for at giver borgerne i Bjerringbro, og andre der har haft kendskab til hotellet, mulighed for en sidste middag og den sidste dans på Madsens Hotel, inden ombygningen af hovedhuset går i gang, og nedrivning af bag- og sidehuset starter.

Det er planen at åbne dørene igen fra mandag den 22 februar til og med lørdag den 25. februar, hvor den store sal skal lægge gulv til musik og dans.

- Det er faldet i Boligselskabet Sct. Jørgens lod at skulle lukke Madsens Hotel endegyldigt, og afskeden med det lokalhistoriske klenodie skal naturligvis ske med manér og sammen med byens borgere, siger boligselskabets formand, Johannes Stensgaard.

- Vi åbner hotellets restaurant en sidste gang og indbyder til frokost- og middagsmenuer fra 30´erne, 50`erne, 70´erne og 80´erne med udgangspunkt i menukort fra Madsens Hotel. Vi kan ikke genskabe hotellet helt, som det var dengang, men vi kan komme tæt på stemningen med hvide duge, levende lys og udsmykning mm, uddyber han.

Johannes Stensgaard har selv en personlig erindring omkring Madsens Hotel. Op gennem 1970'erne og 80'erne mødtes han, som amtets byplanrådgiver ofte med den daværende kommunes borgmestre og embedsmænd på hotellet - om byudvikling i Bjerringbro.

Der er nedsat en lille projektgruppe bestående af ansatte fra Boligselskabet Sct, Jørgen og Dorthe Carlsen, som gennem de sidste otte måneder har arbejdet med at understøtte udviklingen i Bjerringbro, og som bliver den lokale forankring i projektet. Projektgruppen skal arbejde med eventen over de næste otte uger, og de får brug for hjælp fra mennesker i Bjerringbro, der ved noget om hotellet gennem årene.

- Vi tager naturligvis kontakt med Lokalhistorisk Arkiv og de tidligere ansatte på hotellet, vi kender, men sidder der folk med viden om hotellet, vil den lille projektgruppe, vi har sat i gang med at arrangere eventen, meget gerne i kontakt med dem, siger Johannes Stensgaard.

- Det er en skæg ide at skabe et event på Madsens Hotel. Det bliver da fantastisk at se levende lys i vinduerne og høre musik fra bygningen, om end det kun er i fire dage. Vi er allerede så småt gået i gang med at opsøge tidligere ansatte og flittige gæster, men vi får brug for hjælp. Alle de gode historier skal frem, billeder fra familiefesten, afdansningsballet, torskegildet, med flere, forklarer Dorthe Carlsen.

Har man en historie eller billeder, eller vil man gerne i kontakt med projektgruppen, kan man kontakte gruppen ved at skrive på Madsenshotel2017@gmail.com eller gå ind på facebook.com/madsenshotel2017 og skrive der.

- Vi vil løbende formidle de gode historier, fortælle om menuen de fire dage i februar, om hvordan man kan booke borde og festbilletter til eventen m.m. efterhånden, som det kommer på plads. Det gør vi i de lokale medier og gennem vores egen og andre relevante facebookgrupper i Bjerringbro, siger hun.

Alle bliver inviteret indenfor. Hvis ikke man når at booke et bord, vil der de fire dage i februar også arrangeres åbent hus, hvor alle kan stikke hovedet ind og se hotellet.

Madsens Hotel genåbner fire dage i februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce