Mercantec tilbyder uddannelse i Bjerringbro

I forvejen har Mercantec uddannelserne til automatiktekniker og industritekniker i Bjerringbro. De flytter dog til det nye uddannelsescenter i Banebyen i Vibrog. Arkivfoto

Mercantec tilbyder uddannelse i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra august kan man tage et halvt års grundforløb på Naturvidenskabernes Hus.

Bjerringbro: Det er ikke længe siden, at Bjerringbro Gymnasium kunne fortælle, at skolen fra august i år i samarbejde med Viborg Gymnasium og HF kan tilbyde hf-linjer, men nu kommer Mercantec også på banen med et lokalt uddannelsestilbud til de unge.

Fra august kan unge starte på grundforløbet til både erhvervs-uddannelserne og til den fire-årige EUX i Bjerringbro. Undervisningen skal foregå på Naturvidenskabernes Hus, som er nabo til Bjerringbro Gymnasium.

- Ideen med at etablere grundforløbet på Naturvidenskabernes Hus er, at de skoleelever, som fra områdets folkeskoler løbende deltager i projektundervisning der, kan få øjnene op for de tekniske uddannelser og snuse lidt til de mange muligheder der er, siger direktør for Mercantec Kirsten Holmgaard.

- Det handler meget om at gøre de unge opmærksomme på mulighederne, og især hvad de vælger fra. Og når forældrene opdager, at de unge kan starter på uddannelsen i Bjerringbro, så er de formentlig også mere positive, end hvis uddannelsen var i en helt anden by, tilføjer hun.

Fem linjer

Grundforløb 1 varer et halvt år og er så at sige porten til alle erhvervsuddannelser. Foruden den fire-årige EUX, som er en studentereksamen og en håndværkeruddannelse i ét er der fem andre linjer, nemlig teknologi og auto, konstruktion og arkitektur, teknologi og medie, mad og sundhed og EUD business.

I august 2018 startede 260 på grundforløbet i Viborg. Kirsten Holmgaard håber, at det nye tilbud i Bjerringbro i første omgang kan samle 20 elever.

- Vores drøm er, at der på sigt kommer så mange elever, at der også bliver et grundforløb 2, så de unge kan tage hele det første år af deres uddannelse i Bjerringbro, siger hun.

Kan man frygte, at nogen vælger Bjerringbro fra for i stedet at starte på grundforløbet i Viborg?

- Det afhænger af, hvor travlt de unge har med at komme til Viborg, men man kan sagtens forestille sig, at en flok unge vælger Bjerringbro, fordi der ikke er så langt som til Viborg, siger Kirsten Holmgaard.

Høring og godkendelse

Før tilmeldingen til grundforløbet i Bjerringbro kan starte, skal det nye tilbud godkendes i regionen, og desuden skal tilbuddet i høring hos de skoler i Silkeborg, Randers og Hadsten som tilbyder de samme uddannelser.

- Men indtil nu har vi fået meget positiv opbakning, så vi forventer at det kommer på plads inden længe, siger Kirsten Holmgaard.

Fristen for at tilmelde sig ungdomsuddannelserne er 1. marts, men Mercantec optager elever helt frem til skolestart i august.

I forvejen har Mercantec uddannelserne til automatiktekniker og industritekniker i Bjerringbro. De har til huse hos KnowHowz. Den afdeling flytter dog til Viborg, når det nye uddannelsescenter i Banebyen er færdigt.

Mercantec tilbyder uddannelse i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce