Miljøstyrelsen: Gudenaacentralen skal fortsat udsætte fisk

Rasmus Lambert (forrest) er overrasket over, at han ikke er blevet kontaktet af Milljøstyrselse. Arkivfoto

Miljøstyrelsen: Gudenaacentralen skal fortsat udsætte fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplæg fra Miljøstyrelsen deler vandene

Tange: Hvor mange ørreder skal der udsættes, og hvor store skal de være? Det spørgsmål har i en del år været et tilbagevendende diskussions-emne mellem Gudenaacentralen på den ene side og lystfiskernes organisation Danmarks Sportsfiskerforbund på den anden.

Miljøstyrelsen har netop udsendt et nyt oplæg, hvor det understreges, at Gudenaacentralen - fortsat - har pligt til at udsætte ørreder i Gudenåen, og styrelsen præciserer samtidig omfanget af udsætningerne.

I følge oplægget skal der udsættes 47.650 styk yngel, 10.200 styk halvårs fisk og 3.650 styk ét års fisk. Desuden skal der udsættes 39.800 styk munding. Gudenaacentralen skal hvert år inden 1. april forelægge en plan for årets pligtudsætninger for Fiskeristyrelsen. Planen skal om nødvendigt dække flere år. Når udkastet er endelig godkendt er der fire ugers klagefrist.

Danmarks Sportsfiskerforbund glæder sig over oplægget.

- Det er meget tilfredsstillende, at der nu sættes en stopper for Gudenaacentralens mange krumspring for at slippe for deres forpligtelser, skriver formanden for Danmarks Sportsfiskerforbund Werner W. Hansen i en pressemeddelelse.

Da Tangeværket blev etableret for 100 år siden blev Gudenaacentralen pålagt at udsætte 500.000 ørredyngel om året, fordi man var overbevist om, at værket ville få store negative konsekvenser for fiskebestandene i Gudenåen - især havørred og laks. Siden blev udsætningsplanerne justeret, så der i dag udsættes forskellige størrelser af fisk fra yngel til 1-års fisk. - Gudenaacentralen har gennem flere år gang på gang nægtet at betale regninger fra Gudenåens Ørredfond, der blandt andet står for Gudenåcentralens pligtudsætning af ørreder i Gudenåen. Det er naturligvis helt uacceptabelt. Det er derfor meget tilfredsstillende, at Miljøstyrelsen nu vil sætte en stopper for Gudenaacentralens mange krumspring for at slippe for deres forpligtelser, siger Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Det er meget tilfredsstillende, at der nu sættes en stopper for Gudenaacentralens mange krumspring for at slippe for sine forpligtelser.
Werner W. Hansen, fmd. for Danmarks Sportsfiskerforbund

Overrasket direktør

Direktør for Gudenaacentralen Rasmus Lambert er meget overrasket over, at Miljøstyrelsen har udsendt oplægget uden overhovedet at kontakte ham eller bestyrelsen. Han mener ikke, at Gudenaacentralen forsøger at lave krumspring.

- Vi sætter jo allerede mange fisk ud, og det vil vi gerne fortsætte med. Vi udsætter årligt fisk for cirka 165.000 kroner. Dertil kommer at vi betaler for blandt andet bilerne, der bruges ved udsætningen, og det er mellem 20.000 og 30.000 kroner om året, siger han.

- Desuden har vi givet den lokale sportsfiskerforening rettighed til at fiske i Tange Sø. Ved at sælge fiskekort tjener foreningen mellem 35.000 og 50.000 kroner på det om året. Endelig eftergav vi for nogle år siden en gæld på mellem 50.000 og 70.000 kroner til ørredfonden. Så jeg synes, at vi bidrager på mange måder, tilføjer Rasmus Lambert.

Han har endnu ikke nået at se oplægget fra Miljøstyrelsen, men når han har læst det, vil han sammen med bestyrelsen for Gudenaacentralen samt den juridiske rådgiver diskutere sagen og kontakte Miljøstyrelsen.

- Men Gudenaacentralen har jo ikke en stor pengekasse, hvor vi bare kan hive penge op fra. Der skal også være rimelighed i det, men det er jo Miljøstyrelsen, som i sidste ende bestemmer, siger Rasmus Lambert.

Miljøstyrelsen: Gudenaacentralen skal fortsat udsætte fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce