Naturfagsmaraton modtager 8,3 millioner kroner

Naturfagsmaraton 18/19-sæsonen har været i gang siden november 2018, hvor opgaverne blev frigivet. Den 24. januar i år går konkurrencedagene i luften og fortsætter ind i maj. PR-foto 

Naturfagsmaraton modtager 8,3 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud af Novo Nordisk Fondens samlede støtte fandt 8,3 millioner vej til Naturvidenskabernes Hus og Danmarks største konkurrence i naturfag, Naturfagsmaraton.

Bjerringbro: I alt 19 naturvidenskabelige projekter modtog kort før jul støtte fra Novo Nordisk Fonden på i alt 100 millioner kroner. Ud af de 100 millioner fandt 8,3 millioner vej til Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro og Danmarks største konkurrence i naturfag, Naturfagsmaraton, fremgår det af en pressemeddelelse fra Naturvidenskabernes Hus.

Direktør, Nanna Seidelin, fra Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton, siger: - Støtten fra Novo Nordisk Fonden er en fantastisk flot gave til alle de 5. og 6. klasseelever i hele Danmark, som i år og fremover skal være med i Naturfagsmaraton. Støtten får stor betydning for udviklingen af Naturfagsmaraton, hvor vi nu kan sætte endnu mere fokus på autentiske virksomhedscases og på at gøre eleverne til digitale problemløsere. Naturfagsmaraton kan også i endnu højere grad understøtte naturfagslærernes kompetencer og på at inddrage teknologi i undervisningen.

Projekter skal skabe begejstring

En fællesnævner for alle projekter, der har fået støtte af Novo Nordisk Fonden er, at de alle har fokus på at skabe refleksion og begejstring om naturvidenskaben og udvikle den naturfaglige undervisning.

Berith Bjørnholm, der er leder af den nyoprettede afdeling for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden, siger:

- Vi er i Novo Nordisk Fonden meget opmærksomme på balancen mellem at understøtte de spirende ideer i de faglige miljøer og at støtte større, langsigtede indsatser, da vi ved, at det tager tid at skabe bæredygtig forandring på institutionerne.

Opgaverne i Naturfagsmaraton er bygget op som såkaldte åbne opgaver, hvor der sagtens kan være flere rigtige svar. Eleverne skal sammen opfinde og innovere sig frem til de bedste løsninger. En metode som mange af lærerne bifalder. Således siger 65 procent af de adspurgte lærere i evalueringen af sidste års Naturfagsmaraton, at de vil tage metoderne fra Naturfagsmaraton med videre ud i deres undervisning.

Naturfagsmaraton modtager 8,3 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce