Nu får Esben endelig sine byggegrunde

En glad Esben Tøttrup kan efter 11 års kamp nu begynde at glæde sig til at hans mark på Vindumvej kan udstykkes til boliggrunde. Foto: Morten Dueholm

Nu får Esben endelig sine byggegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har taget 11 år, men forleden blev der givet grønt lys til, at landmand, Esben Tøttrup kan udstykke et areal på 1,5 hektar til grunde lige udenfor Bjerring.

Bjerring: En plan 220-225 nye boliger i fire oplandsbyer. Det var et af resultaterne efter at økonomi- og erhvervsudvalget holdt udvalgsmøde forleden. En af de byer der skal rumme nye boliger bliver med stor sandsynlighed Bjerring, hvor landmand Esben Tøttrup efter mange års kamp nu kan glæde sig over at hans areal kan blive udstykket til grunde.

- Nu tror jeg på det, siger Esben Tøttrup, der næsten ikke kan huske, hvor mange gange han efterhånden har søgt Viborg Kommune om tilladelse til at udstykke på marken, der ligger nord for Vindumvej, et stenkast fra byskiltet.

- Jeg tror det må være 11-12 gange, hvilket svarer til det antal år, jeg har arbejdet med sagen, siger han.

Det var Esben Tøttrups svigerfar, der tilbage i 1990´erne fik ideen til udstykningen på Vindumvej. En idé som Esben Tøttrup overtog og satte gang i i 2007.

Han har altid vidst, at det var det helt rigtige at gøre, og at projektet, trods modvind, ville blive til noget, men han indrømmer også, at det har været hårdt, ikke mindst fordi han har følt sig modarbejdet af kommunen.

- Men politikerne har ikke modarbejdet mig. Alt i alt har jeg altid følt, at jeg har fået en god lokal opbakning på tværs af partifarverne, siger Esben Tøttrup, der ærgrer sig over, at han ikke fik lov noget før.

I følge ham sukker Bjerringbro efter byggegrunde, også selv om der stadig er kommunale byggegrunde i byen.

- Det er et andet klientel, der skal købe disse byggegrunde - grunde der ligger på kanten af byen med god udsigt og nemme adgangsforhold til institutioner, forklarer Esben Tøttrup.

- Det er jo et område, der indbyder til spændende byggeri med bakkekanter og skråninger, og tanken er, at der skal ligge mellem 10 og 15 huse på arealet med en del grønt ind i mellem.
Esben Tøttrup, landmand og udstykker af grunde på Vindumvej
Udstykningen ligger smukt et stenkast fra Bjerring by.
Udstykningen ligger smukt et stenkast fra Bjerring by.

Harmonisk og grønt

Da han første gang præsenterede ideen om udstykning af grunde ved Bjerring, var det også på baggrund af en efterspørgsel fra Grundfos-medarbejdere, og han havde også interesserede investorer, der stod klar til at gå ind i projektet.

Hvordan landet ligger i dag, ved han ikke.

- Men i mit stille sind håber jeg da på, at vi får solgt grundene hurtigt. Ikke mindst for at understrege overfor kommunen, hvor stor en mangelvare grunde som disse er Bjerringbro-området, siger Esben Tøttrup og smiler.

Han viser rundt på marken, hvor grundene skal udstykkes. Der har i år har været plantet majs, men de er nu høstet, og tager man turen op på bakketoppen, er det under gode vejrforhold muligt at se helt til Tange Sø.

- Det er jo et område, der indbyder til spændende byggeri med bakkekanter og skråninger, og tanken er, at der skal ligge mellem 10 og 15 huse på arealet med en del grønt ind i mellem. Det skal ikke klistres til med huse, det skal være harmonisk, siger Esben Tøttrup, der ikke er helt afklaret med, hvordan salget af grundende skal foregå.

- Måske bliver det én grund af gangen, men jeg er ikke afvisende for at få en investor ind over, siger Esben Tøttrup, der heller ikke endnu har noget bud på, hvad grundene skal koste

Området, som der er tale om, udlægges som et blandet bolig- og erhvervsområde i landzone ligesom resten af Bjerring, og her må huse opføres i indtil halvanden etage og 8,5 meters højde.

Indtil videre er den nye kommuneplan med tilhørende miljørapport, der omfatter grundene i Bjerring, sendt ud i offentlig høring i otte uger.

Det er kuperet terræn, og på en god dag kan man fra toppen af arealet se til Tange Sø.
Det er kuperet terræn, og på en god dag kan man fra toppen af arealet se til Tange Sø.

Nu får Esben endelig sine byggegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce