Ny butikslukning i Bjerringbro

Hvidevarecenteret på Pilevej er begæret konkurs og butikken er lukket, fremgår det af en seddel sat op i indgangsdøren. Foto: Bjarne Nilsson.

Ny butikslukning i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af Bjerringbros større butikker uden for bymidten, Hvidevarecenteret på Pilevej, er blevet begæret konkurs og er lukket.

Bjerringbro: Triste nyheder synes i disse tider at stå i kø, når man taler om udvalgsvarehandelen i Bjerringbro. Nu har endnu en butik kastet håndklædet i ringen, nemlig Hvidevarecenteret på Pilevej. På internet-hjemmesiden Konkurs.dk kan man læse følgende lakoniske meddelelse:

"Ved dekret af 20170209 har Skifteretten i Randers taget Hvidevarecentret Bjerringbro A/S under konkursbehandling efter begæring modtaget den 01.02.2017. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune og har drevet virksomhed fra adressen Bøgebjerg 17, 1. 2, 8400 Ebeltoft. Kurator er advokat Morten Moltke Nygaard, Dalgas Avenue 42, 8000 Aarhus C".

Avisen har kontaktet kuratoren, men han er ikke at træffe på grund af vinterferie. Vi ville blandt andet gerne vide, om konkursboet planlægger at holde et ophørsudsalg.

Butikschef i Hvidevarecenteret var Johnny Olsen, Løvel. Han er allerede startet i et nyt job som sælger hos Ørum El. Om baggrunden for konkursen siger Johnny Olsen:

-Den er kommet, fordi indehaver Jens Larsen, Aars, beklageligvis døde pludseligt i slutningen af januar. Boet efter Jens Larsen har skønnet, at der ikke var muligheder for at videreføre butikken i Bjerringbro, så derfor har man indgivet en konkursbegæring. Det er den besked, jeg har fået, og andet og mere ved jeg faktisk ikke om sagen.

Johnny Olsen er en af Hvidevarecenterets kreditorer. Han har ikke fået sin løn udbetalt efter Jens Larsens død, så nu er sagen overgivet til Lønmodtagernes Garantifond.

Stofstedet, der bor dør om dør med Hvidevarecenteret, lever i bedste velgående og vil ikke blive berørt af konkursen.
Stofstedet, der bor dør om dør med Hvidevarecenteret, lever i bedste velgående og vil ikke blive berørt af konkursen.

Negativ egenkapital

Når man slår Hvidevarecenterets regnskaber op på hjemmesiden Proff.dk, kan man finde en sandsynlig årsag til konkursen: Hvidevarecenteret har været en underskudsforretning så langt tilbage, som Proff.dk bringer regnskaber for, og det er helt tilbage til 2011.

I 2015 blev underskuddet før skat opgjort til 1,1 millioner kroner, og i 2014 var der et minus på 1,5 millioner kroner. Bedste år i perioden var 2013. Her blev underskuddet opgjort til relativt beskedne 215.000 kr.

De mange år med millionunderskud har naturligvis sat deres præg på Hvidevarecenterets egenkapital. I 2015 blev den opgjort til minus 4,8 millioner kroner.

Proff.dk bringer ingen tal for 2016. Men der er næppe sket et revolutionerende konjunkturskift, som har løftet Hvidevarecenteret ud af det røde felt, vurderer kilder med kendskab til branchen i Bjerringbro.

Bjarne Jacobsen fra R2 Farver kan sagtens mærke på kundetilstrømningen, at både Stark og Hvidevarecenteret er lukket inden for kort tid.
Bjarne Jacobsen fra R2 Farver kan sagtens mærke på kundetilstrømningen, at både Stark og Hvidevarecenteret er lukket inden for kort tid.

Fin symbiose

Det ejendomskompleks, som Hvidevarecenteret bor i på Pilevej sammen med klæde- og garnforretningen "Stofstedet", er også ejet af Jens Larsens bo. Men indehaver Lise Lotte Bay er ikke nervøs for fremtiden. Hun siger:

-Jeg har naturligvis straks reageret over for Jens Larsens bo for at forhøre mig om min situation, men jeg har ingen grund til at tro andet, end jeg kan blive her i mit lejemål i lang tid fremover.

Lise Lotte Bay er ked af at miste Hvidevarecenteret som nabo. De to butikker har levet et fint og godt symbiotisk forhold, som har øget kundetilstrømningen til dem begge. Men Lise Lotte Bay håber på, at en anden butik med tiden vil rykke ind i Hvidevarecenterets lokaler.

Udvider sortimentet

Hos en af Hvidevarecenterets konkurrenter, R2 Farver, Storegade 4, mærker medindehaver Bjarne Jacobsen allerede, at både Hvidevarecenteret og Stark er lukket. R2 Farver omfatter i dag både en farvehandel, en belysnings- og el-artikelafdeling samt en afdeling med alskens hårde hvidevarer. Han siger til avisen:

-Ja, i disse dage får vi mange forespørgsler på en række varer, der blev handlet med i de to lukkede forretninger. Og vi vil naturligvis gerne hjælpe alle de kunder, der nu har mistet deres sædvanlige leverandør. Har vi ikke de varer, man efterspørger, prøver vi at skaffe dem - og jeg forventer faktisk, at vi om kort tid er klar til at udvide vort sortiment, så kunderne ikke behøver at mærke ret meget til, at de to butikker er lukket.

Bjarne Jacobsen tilføjer, at man ikke kommer til at se R2 Farver give sig i kast med trælasthandel. Man agter at holde sig til de varer, som man har adgang til via butikkens eksisterende leverandører.

Ny butikslukning i Bjerringbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce