Overtager butikken med fest og tilbud: Tange får ny købmand

Sabine Marie Winther Brødsgaard har overtaget nøglen til købmandsbutikken i Tange og skal drive den videre, efter at Lise Tvede holder. Privatfoto

Overtager butikken med fest og tilbud: Tange får ny købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sabine Marie Winther Brødsgaard, der startede som praktikant i butikken, er nu klar til at overtage den efter Lise Tvede.

Tange: Den sidste tid har været ekstra travl for Sabine Marie Winther Brødsgaard, da hun efter længere tids overvejelser har besluttet at overtage købmandsbutikken LetKøb Tange efter Lise Tvede.

Der er mange beslutninger, der skulle tages, og møder der skulle holdes. Men nu er det hele faldet i hak, og fra mandag den 29. april er det Sabine Marie Winther Brødsgaard, der bestyrer butikken.

Sabine Marie Winther Brødsgaard, der har boet i Tange med sin familie i 22 år, startede som praktikant i butikken for flere år siden. Siden har hun været ansat, og da Lise Tvede nu ønsker at prøve noget andet, slog Sabine til.

De sidste måneder er snakken gået i det lille køkken i baglokalet med Lise Tvede om butikkens fremtid og ligeledes med familien hjemme. Der er lavet aftaler med banken, ejendomsselskabet, grossister, kunder med mere.

Sabine glæder sig til at sætte sit eget præg på butikken og i den forbindelse er butikken lukket lørdag og søndag den 27. og 28. april. Her vil butikken blive indrettet på en ny måde og nogle af kølemøblerne vil blive udskiftet.

Til gengæld åbner butikken mandag morgen den 29. april med en ny, men alligevel velkendt kvinde ved kassen.

Mikrolån

Den 3. maj vil der være åbningstilbud og lidt godt til ganen hele dagen, da der denne dag holdes en åbningsfest for den nye butik og købmand.

Sabine Marie Winther Brødsgaard vil gerne benytte lejligheden til at søsætte og afprøve et nyt tiltag i butikken, der også fungerer i andre mindre landsby-købmandsbutikker.

I kraft af sin baggrund som mangeårig borger i Tange føler Sabine en stor opbakning til butikken blandt de ansatte og Tange og omegns borgere, og hun ser gerne, at der på sigt stiftes en støtteforening, som eksempelvis vil bidrage med forskellige praktiske ting i butikken.

Sabine har mange ideer til butikkens fremtid. Hun vil eksempelvis gerne øge varelageret og dermed udvalget i butikken, men har i den forbindelse behov for ekstra kapital.

Derfor har alle, både private, foreninger og virksomheder, nu mulighed for at yde et "mikrolån", også kendt som "omvendt købmandsbog".

- Her i Tange kaldes den for en "PLUS-konto", da den er et plus for alle. Det fungerer således, at man sætter 3000 kroner ind på en konto i butikken. Til gengæld er man så med i en månedlig lodtrækning om varer for 1000 kroner. Man kan sætte beløbet ind ad flere gange, men er først med i lodtrækningen, når man er over 3000 kroner, forklarer Sabine Marie Winther Brødsgaard.

Hun har allerede erkendt, at hun ikke kan klare bemandingen selv. Derfor er hun glad for, at flere frivillige har tilkendegivet deres hjælp, ligesom en ny praktikant vil være at finde i butikken. Derudover vil hendes familie også hjælpe, hvor det er muligt.

Overtager butikken med fest og tilbud: Tange får ny købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce