Polemik om rampe: Lampen flyttes

Den nye brandslidske, som Rema1000 har fået sat op, står ikke særlig godt , og gør det meget svært at passerer på fortovet med eksempelvis en barnevogn. Foto: Christine Krüger Hansen

Polemik om rampe: Lampen flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandslidske ved Rema 1000 er kommet i karambolage med en gadelampe, som tvinger barnevogne med mere ud på vejen. Men Viborg Kommune er dog villige til at flytte lampe.

Bjerringbro: En nyopført brandslidske på Markedsgade ud for Rema 1000 har fået rigtig meget opmærksomhed på facebook-siden Bjerringbro-by, efter at borgere har slået billeder op af slidsken, der fylder rigtig meget på fortovet.

Mange af borgerne klager over, at man nu på grund af rampens tætte placering på en gadelygte ikke mere kan komme forbi med en barnevogn eller en rollator uden at man skal ud på vejen.

Mange af klagerne er er også havnet hos Rema1000, der står bag rampen og souschef i den lokale Rema 1000, Morten Sørensen har også publiceret et opslag på facebook, hvor han fortæller at slidsken er bygget fordi brandmyndighederne har givet butikken et påbud om at få den monteret, således at udgangen også er handicapvenlig.- I forhold til lygtepælen er den meget træls placeret, og det har vi rykket for at få ordnet. Vi, i butikken, og flere parter på vores hovedkontor, synes ikke det passer ind i bybilledet samtidig med at det nu betyder at man skal gå ud på vejen hvis man kommer med en barnevogn eller lignende, skriver Morten Sørensen i sit opslag.

Ifølge souschefen er det firmaet Dansk Butikstjeneste, som står bag rampen, og de har givet Bjerringbro-butikken denne forklaring på, hvorfor det er blevet, som det er blevet:

- Det er denne løsning, der er godkendt af Viborg Kommune. Vi har også søgt om at få lov til at hæve belægningen, men fik afslag med begrundelsen det blev for bredt, med støbning af sokkel for gelænder, og tvang folk ud på kørebanen samt at det ikke var til at rydde sne. Om det er nemmere at rydde sne med denne løsning skal vi lade være usagt, men den er godkendt, lyder forklaringen fra Dansk Butikstjeneste, som også siger at stålrampen overholder alle minimumskravene og er projekteret så lille som mulig under de givne forhold.

En smutter

I følge Dansk Butikstjenste har man haft lange dialoger med byggesagsbehandleren om udformningen af rampen for at få ibrugtagningstilladelsen, og løsningen, der er fundet, er den eneste mulige.

- Så Viborg Kommune giver sig ikke i sagen, så vi kan ikke gøre så meget slutter souschefen i sit indlæg på facebook.

Hos forvaltningen i Viborg sidder ingeniør, Jesper Hoelsgaard og kigger på et billede af den omtalte rampe, og han kan sagtens se, at det ikke ser for godt ud.

- Jeg sidder med et billede, som en af mine kollegaer har givet mig og jeg kan godt se, at det ikke ser super smart ud. Det er simpelthen smuttet i forbifarten, at der stod en lampe i vejen, siger Jesper Hoelsgaard der dog ikke helt kan genkende den kritik af forvaltningens behandling af sagen.

Faktisk kan han ikke forstå, hvorfor man hos Dansk Butikstjeneste ikke selv har opdaget lampens nærhed, inden man begyndte at bygge.

- Årsagen til at rampen skal stå hvor den står der skyldes jo, hvordan Dansk Butikstjeneste har placeret bygningen fra starten af. I forhold til rampens udformning, så er den jo nødt til at se ud som den gør, for at overholde brandmyndighedernes krav, siger Jesper Hoelsgaard, der dog allerede er gået i gang med at finde en løsning på problemet.

- Borgerne i Bjerringbro er naturligvis ikke tjent med løsningen som den er nu, så derfor arbejder vi på at flytte gadelampen, siger Jesper Hoelsgaard.

Polemik om rampe: Lampen flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce