Poul Due Jensens Fond pumper 40 millioner i vandforskning

Professor Niels Peter Revsbech er leder hos WATEC, der har modtaget godt 40 millioner kroner af Poul Due Jensens Fond. Foto: Lars Kruse - AU Foto

Poul Due Jensens Fond pumper 40 millioner i vandforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør: Oplagt at støtte den nytteinspirerede grundforskning inden for vand og vandteknologi i bred forstand.

Bjerringbro/Aarhus: Poul Due Jensens Fond har haft den helt store tegnebog fremme og donerer det største beløb nogensinde til vandforskning på Aarhus Universitet.

Der er tale om i alt fire donationer på tilsammen godt 40 millioner kroner, der går til Aarhus Universitets nye Centre for Water Technology (WATEC), hvilket giver centret en flyvende start mod en plads i den internationale elite inden for forskning i bæredygtige vandkredsløb.

WATEC åbnede i oktober 2017 som en interdisciplinær forskningsstrategisk satsning, der samler og styrker forskningen inden for vandteknologier i bred forstand - fra kortlægning af vandressourcer og naturens vandkredsløb til spildevandshåndtering og udvikling af sensorer, der kan anvendes til at kontrollere vandrensning og afsløre skadelige stoffer i vandet.

Centret skal skabe ny indsigt via grundforskning, og bruge den til at skabe nye og bedre løsninger via anvendt forskning inden for vandteknologier.

Christian Hartvig, der er direktør for Poul Due Jensen Fond, fortæller om baggrunden for den store og flotte donation:

- Friere nytteinspireret grundforskning har behov for øget støtte. Det har i en årrække i mange tilfælde været påkrævet, at forskere - før de fik en bevilling - skulle påvise en bæredygtig idé for anvendelse og potentiale for arbejdspladser. Resultat før undersøgelse, hvis man skal være lidt grov. Det er udmærket, men skaber ikke nødvendigvis rummet for nye banebrydende erkendelser, siger Christian Hartvig og fortsætter:

Friere støtte

- Samtidig er rent og sikkert vand til alle på en gang både et af FNs helt centrale verdensmål for bæredygtig udvikling og samtidig et område, hvor Danmark allerede i dag råder over dygtige aktører, der gør, og vil gøre en væsentlig forskel på helt konkrete områder. For Poul Due Jensens Fond er det derfor helt oplagt at støtte den nytteinspirerede grundforskning inden for vand og vandteknologi i bred forstand. Vi tror på friere støtte til nytteinspireret grundforskning.

De fire donationer fra Poul Due Jensens Fond spiller direkte ind i det strategiske forskningscenters strategier og pengene er øremærket til et nyt professorat og to postdocs inden for forskning i vandbehandling, et professorat og to postdocs til forskning og udvikling af vandkvalitetssensorer, opbygning af et avanceret sensorlaboratorium samt ansættelse af to-tre postdocs, der skal styrke WATEC bredt med nye og originale ideer på tværs af centrets emner og felter.

WATEC ledes af professor Niels Peter Revsbech, som i 2013 modtog Grundfos-prisen for sin udvikling af avancerede sensorer og forskning i sammenhængen mellem mikroorganismer og de naturforhold, de lever under.

Poul Due Jensens Fond pumper 40 millioner i vandforskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce