Skoleelever skal stoppe madspild med innovative opfindelser

Hvert år afholdes en del af naturfagsmaraton på Grundfos. Foto: Morten Dueholm

Skoleelever skal stoppe madspild med innovative opfindelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25.000 skoleelever fra 5. og 6. klasse over hele landet dyster om de bedste opfindelser, da Danmarks største konkurrence i naturfag blev skudt i gang 24. januar.

Bjerringbro: Hvordan bygger man et minirenseanlæg til en liter snavset vand?

Kan rotter fanges med smarte opfindelser? Og hvordan undgår vi bløde og overmodne bananer, når de skal fragtes hele vejen fra Indien til Danmark?

Det er nogle af udfordringerne de 25.000 elever i 5. og 6. klasser i hele landet skal løse ved årets udgave af Naturfagsmaraton.

Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus, der står bag Naturfagsmaraton, glæder sig på elevernes vegne.

- Konkurrencedagene er en festlig og udfordrende kulmination på et undervisningsforløb, hvor børnene har det sjovt med naturfag og teknologi samtidig med, at de arbejder som ingeniører og opfindere. I år kobler vi det sjove og udfordrende med det virkelighedsnære sammen med Danfoss, som har hjulpet os med at udvikle en af opgaverne, siger hun.

- Naturfagsmaraton skaber begejstring og interesse for naturfagene og viser børnene, at man med viden om teknologi kan være med til at skabe en bæredygtig verden. Det er vigtigt, og det er vi fra Danfoss side virkelig glade for at være med til. Jeg glæder mig meget til at opleve, hvad eleverne finder frem til, siger formanden for bestyrelsen i Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Løsning og inspiration

Naturfagsmaraton er støttet af Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden, Undervisningsministeriet og Grundfos.

Det er 16. år i træk, at Naturfagsmaraton holdes og arrangeres af Naturvidenskabernes Hus.

Som afslutning mødes skoleklasserne i de enkelte kommuner for at konkurrere om de bedste opgaveløsninger, vise deres opfindelser frem og lade sig inspirere af andre elevers løsninger på samme opgave.

I Viborg Kommune er der konkurrencedage tirsdag 29. januar i Grundfos Hallen i Bjerringbro, onsdag 30. januar i Stoholm Fritids- og Kulturcenter og torsdag 1. februar i Houlkærhallen i Viborg.

Skoleelever skal stoppe madspild med innovative opfindelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce